En helg med Sausage Teddybear…

Møt Sausage. Sausage Teddybear, for å være presis. To år gammel, akkurat passe myk og rund. Adresse: Storebror sin barnehage her i Cambridge. Han er en liten omstreifer. Hver helg blir han med et nytt barnehagebarn hjem på overnattingsbesøk. I sekken sin har han en notatbok med plass til tekst og bilder fra oppholdet, en tannbørste, en shampo og en hårbørste.

SausageJeg trodde storebror skulle være henrykt over å få ta med Sausage hjem! Jeg burde ha ant hva som ventet meg. Allerede i barnehagen prøvde han å overtale meg om at Sausage hørte hjemme der og ikke ville være med oss hjem.

«Han bor i engelsk-barnehagen, mamma!» sa han med oppgitt stemme, tok sparkesykkelen sin og dro av gårde. Jeg tok Sausage i hånden og vi ruslet hjemover.

Stakkars Sausage fikk et brutalt første møte med vertsfamilien sin! Storebror kastet ham inn døren og tråkket over ham på vei bort til togsettet sitt. «Skal du ikke ha med deg Sausage, da?» spurte jeg (poenget er jo at ungene skal ha «omsorgsansvar» en helg). «Nei«, svarte han kontant.

«Kanskje vi skal gi Sausage litt middag?» spurte jeg noen timer senere. «Nei, han kan ikke åpne munnen sin, mamma! Han er bare en bamse!»

«Sausage må vel også pusse tennene sine?«, spurte pappaen før legging. «Nei, han har ikke tenner!» svarte storebror.

Men pappaen «pusset tennene» til Sausage. Og pappaen la Sausage under et pledd på rommet til storebror. På sovesofaen riktignok. Sengen er det bare noen ytterst få bamser som har fått audiens til. Og Sausage var ikke i nærheten av å oppnå sånne privilegier den første natten på besøk!

SausageEtter lunsj på lørdag tok pappaen med gutta ut en tur på lekeplassen. Klart Sausage måtte være med (storebror ville helst at han skulle være hjemme)! Som den ansvarlige trebarnsfaren han er sørget pappaen for at Sausage fikk en tur i husken. Han fikk prøve sklien. Han fikk delta i storebror sin graving etter sjørøverskatter. Og den lykkelige begivenheten ble foreviget på kamera.

SausageSausageMen den natten sov ikke Sausage under et teppe på rommet til storebror. Han sov på gulvet i stuen…

Søndagen kom, og det meste av dagen satt Sausage i vinduet og tittet ut. Hadde han kunnet snakke tror jeg jammen han ville sagt noe sånt som «wonder when I can go home…?«

SausageDet var med tungt hjerte vi returnerte Sausage til barnehagen! Vi har skrevet i boken hans og vi har lagt ved et par hyggelige bilder som ikke avslører omsorgssvikt. Vi har klokelig unnlatt å komme nærmere inn på storebrors begrensede (les: fraværende) følelsesmessige engasjement.

Kjære Sausage: It’s nothing personal! Ikke vær lei deg. Vi har en hel kasse med bamser her som knapt vies oppmerksomhet. Den eneste som har klart å komme gjennom panserhjertet til storebror er hans kjære Ludde, og han er jeg redd blir der livet ut. Det er nok bare ikke plass til flere. Sorry!

Bedre lykke neste helg. I et litt varmere hjem. Med noen som øser sin omsorg og tilstedeværelse ut over deg. Du fortjener det!!

Sausage

4 tanker om “En helg med Sausage Teddybear…

 1. Livet i Casa Didriksen

  Dette høres ut som helgen da Rasmus bodde hjemme hos oss. Dog fikk han sitte i sykkelkurven når Eir sykla i grøfta, hoppe på trampoline og være med på kino, men den store entusiasmen var egentlig ikke til stede..

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Haha! Jeg lurer på om det egentlig gjelder de fleste av ungene; og så er det vi voksne som sitter med jobben å ta bilder og skrive historier tilbake til barnehagen… 😉

   Svar
 2. Diaperdiva

  Åhh.. ikke lett å ha ansvaret for hele barnehagens kjæledegge.. det kan jo et stort ansvar med forpliktelser og greier. Ikke lett når man er liten det da..;)
  Jeg husker godt Konki.. stor stas når jeg ble trukket ut til å ha han med hjem! Men det var på barneskolen, kanskje man er klar for større forpliktelser da?! Eller så er det kanskje noe med at jeg ikke hadde så mange bamser..!? Og i hverfall ingen Ludde.. da ville jeg definitivt ikke ha brydd meg om noen annen bamse!! (Veldig inn med Ludde bøker her for tiden, kanskje jeg må jakte på en sånn bamse jeg også)
  Herlige bilder, og en aldeles skjønn historie ❤

  Svar
 3. ToPlussTre Innleggsforfatter

  Kanskje han må bli litt større, ja! Eller kanskje han bare er lut lei av å måtte «passe på» noen, han som hele tiden må ta hensyn til to småbrødre! Og ja, har man en Ludde i livet trenger man jo ikke så mye mer 🙂 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s