Thanksgiving-date

En kraftig forkjølelse og lite søvn de siste dagene til tross: Vi var invitert på en «ekte» Thangsgiving-middag i går i regi av en amerikaner med ambisjoner om å starte restaurant. Det lovet litt for bra til å gå glipp av, og dessuten var det lite fristende å melde avbud til en lenge planlagt date-kveld med barnevakt hjemme!

Thanksgiving feires i alle amerikanske hjem i dag, den fjerde torsdagen i november. Selve høytiden varer til søndag og er faktisk større enn julaften. På mange måter innledes julehøytiden for amerikanere med Thanksgiving, og det er faktisk vanlig å sette opp juletreet fra i dag!

ThanksgivingVi fikk servert ordentlig god Gluhwein («gløgg») ved ankomst, og det var perfekt etter en tur gjennom byen i iskald vind! Middagen ble innledet med en suppe til forrett. Hovedretten besto av kalkun (åpenbart), stuffing, rosenkål, glaserte rødbeter og løk, stekte søtpoteter med bacon, en fantastisk god saus og tranebærgelé. Til dessert var det eplepai og gresskarpai.

ThanksgivingJeg har ikke vært så mett på evigheter og trillet omtrent ut av lokalet! Prisen å betale i dag var enda vondere hals enn i går og en stemme som ikke fungerer, men det var definitivt verdt det!! Det er ganske ålreit å ta på seg fine klær, komme seg ut og få snakket med folk (og hverandre!) innimellom mens de tre små sover søtt i sengene sine…!

Har du prøvd deg på Thanksgiving-middag før?

God torsdag til deg!

4 tanker om “Thanksgiving-date

 1. Kirsti

  Vi er så heldige å bli invitert på thanks-giving hos en nabo, hvert år 🙂 Det blir ikke en date, da, men en fantastisk hygelig fest med naboer som også er gode venner, og ungdommene som etterhvert har begynt å stikke av etter maten, men som er der!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Så hyggelig! Jeg kunne tenke meg å prøve meg på å invitere på Thangsgiving-middag en gang, men da må ungene bli litt større først tror jeg, for det tar visst veldig mye tid! Den maten var bare så god altså, særlig søtpotetene!! Kos deg på middagen i år også 🙂

   Svar
 2. Eli

  Vi feiret Thanks Giving flere ganger etter vi flyttet tilbake fra USA. En fin tradisjon og nydelig mat. Vi vil gjerne feire den med dere når dere flytter tilbake 🙂 god helg!!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s