«Christmas hamper» til noen som trenger det

Julen handler mye om å gi. Og tenk en jul uten gaver, pynt og ekstra god mat? For mange familier er dette realiteten.

Forrige uke handlet søndagsskolen til storebror om viktigheten og gleden ved å gi, og hver familie ble oppfordret til å delta i et veldedighetsprosjekt som innebærer å lage en «Christmas hamper» til familier i Cambridge som trenger hjelp. De to neste søndagene samles bidragene inn.

Christmas HamperEn typisk hamper består av en tom eske som dekoreres med julepapir og fylles med alt fra mat til klær, leker og annet.

På et vedlagt skjema merkes innholdet; om det er til babyer, småbarn, større barn, tenåringer, kvinner eller menn. Vi valgte barn 1-5 år, og fylte boksen med noen pent brukte men utvokste klær fra gutta, en pakke bleier, våtservietter, babyshampo og babysåpe, havregryn, smoothies, frukt-snack og en liten samling med bøker.

Storebror og jeg lagde esken mens de to minste sov, og innimellom klippingen og tapingen og pakkingen snakket vi litt om hvorfor vi lagde denne. Han var i strålende humør og veldig fornøyd med å kunne gi til «den gutten og jenta som ikke har sånne ting», helt til vi skulle legge oppi frukt-snacken, bøkene og smoothiene…

«Men jeg liker de så godt!! Jeg vil jo ha det! Vi kan jo ikke gi bort det for da får ikke viiii!!«

Christmas HamperTårene trillet og han var slettes ikke fornøyd med dette dumme juleprosjektet! Så da måtte vi gå gjennom alt en gang til (og jeg måtte forsikre ham om at vi hadde flere smoothies i skapet).

Til slutt var både han og jeg fornøyd med resultatet, og da han hadde lagt seg sa han at vi også kunne legge oppi «dorullkikkerten» han hadde tegnet på tidligere på dagen, for den kom helt sikkert den gutten eller jenta til å bli glad for. Hihi. Fine lille gutten!

En «Christmas hamper» kan være så mangt! Kanskje den vanlige ryddesjauen med klær til Fretex kan gjøres til et lite prosjekt med ungene? Jeg syntes i hvert fall det var en morsom og fin måte å engasjere en treåring i «the business of giving».

God andre søndag i advent til deg!

Christmas Hamper

6 tanker om “«Christmas hamper» til noen som trenger det

  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Absolutt! Julekalender til ungene fikk jeg ikke somlet meg til i år (les: gadd ikke), men dette lille prosjektet var veldig koselig! 🙂

   Svar
 1. Kirsti

  Vi var med på noe av det samme da ungene var små, mye læring og undring i dette! Og lurer på om jeg var litt hard da de måtte gi fra seg leker, iallfall spurte misntemann lenge etter det han hadde gitt bort. Men kanskje viktig læring mest?

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   JA, jeg foreslo å legge oppi et par leker gutta ikke bruker så mye, men den måtte jeg gi meg på… Kanskje når han er litt større 😉 Fin kveld til deg!

   Svar
 2. Diaperdiva

  Wow, for et flott prosjekt. Åhh, tenk hvor glad den familien blir!
  Og dette burde jo være den nye trenden.. droppe pakkekalenderen, og legge tid og energi i dette i stedet! Verden trenger «Christmas hamper-mammaer» mer enn «pakkekalender-mammaer»! 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hehe:-) Jeg er litt enig i det. Kan hende det blir pakkekalender på oss neste år igjen, men vi bør kanskje gjøre en tradisjon ut av Christmas Hamper uansett? Tror gutta har godt av å lære litt om å gi bort 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s