Tre «engler»

Jeg var forberedt på det meste. Jeg hadde regnet med at en av dem ville være halvveis oppi julekalenderen eller ha revet ned et adventslys eller ribbet et juletre for pynt innen formiddagen var omme.

Men der satt mine tre små – for første gang så vidt jeg kan huske – stille ved siden av hverandre på scenen mens «Sunday club» fremførte sin julesang foran forventningsfulle foreldre og andre fremmøtte.

Play-backen på «Et barn er født i Betlehem» ledet dem trofast gjennom fra begynnelse til slutt. Så mye synging var det ikke. Men der satt de, tett inntil hverandre, med bånd og stjerne i håret og store øyne som skuet utover publikum. Som tre små engler! Jeg tror de må ha vært star-struck! Det halvannet minuttet det varte…

Tre englerHva som skjedde etter at de hadde forlatt scenen og gjennom resten av julesang-seansen er en historie for seg. Da var apekattene satt fri. Da løp alle tre bena av seg mellom benker og rader, klatret opp og ned og jeg kjente svetten piple frem i forsøket på å holde dem samlet. Til slutt gikk det som det måtte gå, og en av dem veltet et juletre fullt av pynt, som jeg heldigvis klarte å redde rett før det smalt i gulvet.

Vi hadde et «moment» der. Men jeg er guttemamma. Ingen vits i å lure seg selv! Jeg tror ikke vi klarte å lure så mange andre heller…

Ønsker deg en fin mandag!

Tre engler

8 tanker om “Tre «engler»

 1. Lammelåret

  De har da virkelig sittet stille lenge da, synes jeg!
  De første årene bør vel jultreet bindes fast i taket, er det ikke sånn da? Tror det (selv om vi aldri har praktisert det selv).

  Flotte gutter du har!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hehe, pappaen mente også at alt over 30 sekunder var fantastisk! Ja, binde juletreet til taket høres ut som noe som bør vurderes sterkt… Takk for hyggelig kommentar! Fin kveld til deg 🙂

   Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Så det er faktisk noen som har gjort nettopp det (ref Lammelaartanker sin kommentar)?! Jeg tror jammen det må foreslås her i gården også, for jeg mistenker at det juletreet vårt ikke kommer til å stå gjennom romjulen… 😉 Håper du har en fin førjulstid! 🙂

   Svar
 2. Maria

  Som guttemamma, og tvillingmamma, kjenner jeg meg veldig godt igjen! Vi var nettopp på en julefest med alle våre, og da ble det såpass mye på et tidspunkt at jeg stakk en pepperkake til tvillingene bare for at de skulle sitte litt i ro! Har ikke for vane å gi 10 mnd gamle babyer sukker, men men.. 🙂 Og når det gjelder juletre, har vi flere år gått for et lite som står plassert oppe på et hjørnebord, slik at ingen små får tak i grenene! 😉 Setter veldig stor pris på bloggen din, selv om det sjelden blir tid til å legge igjen en kommentar.. Gledelig jul til deg og dine!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hehe, litt kjeks eller frukt eller andre bestikkelser er jeg godt kjent med… sukkerprinsippet forsvant ut døren i det tvillingene kom inn!! Tusen takk for hyggelig kommentar! God jul til deg 🙂

   Svar
 3. Eli

  Så fine gutter! Og så store de to minste har blitt 🙂 Utrolig at man klarer å få de små til å sitte stille så lenge. Jeg har sett liknende i barnehagen også, men det fungerer heller dårlig hjemne 😉 Håper dere har en fin adventstid der borte.

  Svar
 4. ToPlussTre Innleggsforfatter

  Hei Eli! Ja, det er stor forskjell på barnehage/søndagsskole og hjemme. Heldigvis! 🙂 Vi har en fin adventstid, nå begynner jeg å kjenne ordentlig at det nærmer seg jul og det er deilig! Håper dere også har det bra! Klem 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s