Julefigurer av kanel og eplemos!

Har du først prøvd ut denne oppskriften tror jeg ikke du noen gang returnerer til ekte pepperkakedeig dersom du «bare» skal bruke figurene til pynt!

JuletrefigurerEn venninne av meg hadde disse hjemmelagde figurene på sitt tre, og de så og luktet så fristende ut at jeg fikk lyst til å spise dem!

Deigen er laget på 1-2-3. Alt du trenger er mye kanel, et glass eller to med eplesaus (eplemos/tykt usukret eplesyltetøy) og litt flytende lim. Bare pass på ungene; deigen ser og lukter virkelig som kakedeig, så det er fort gjort at noen små fingre faller for fristelsen og putter inn i munnen!

Figurer av kanel og eplemos

1,5 kopp kanel

1,5 kopp eplemos

Ca 1/8 kopp flytende hobbylim

Litt glitter, melis eller liknende til pynt

Bland ingrediensene i en bolle. Tilsett mer kanel dersom deigen er for klissete, og mer eplemos dersom den blir for tørr. Kjevle ut deigen på et underlag med folie og trykk ut figurene. Husk å hulle dem med et sugerør til oppheng mens de er fuktige.

JuletrefigurerJuletrefigurerStekes i ovnen på 175 grader i 30 minutter, og legges deretter til å tørke i 24-48 timer. Klipp til hampetråd eller silkebånd og fest gjennom hullet.

JuletrefigurerOppskriften kan brukes til mye mer enn å henge pynten på treet; for eksempel kan du lage noen små figurer og feste på julegavene, eller du kan sette en liten kurv med figurer i rommet for å få en god julelukt. De kan jo også dekoreres etter ønske. Bruk fantasien!

Nå er julepynten klar her i huset!

God fredag til deg!

Juletrefigurer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s