London med barn: London Aquarium

Det er fullt mulig å reise til London med barn! Men som jeg har sagt før krever det litt planlegging, realistisk ambisjonsnivå – og gode sko!

London AquariumI går tok jeg toget inn til byen med fire venninner og deres barn. En skikkelig barnevognmafia på rekke og rad med vogner utstyrt med snacks, bleier, våtservietter, drikke og ekstra klær… Mål for turen: London Sea Life Aquarium.

_MG_3881Storebror var så vill av begeistring over alt han så at han glemte seg helt og begynte å snakke engelsk (han nekter å si et ord når jeg spør ham om det): «Look at that big sea turtle! Look over there, a shark! What’s he doing? Let’s go over there, mummy!»  Og han har ikke snakket om annet siden vi kom hjem i går ettermiddag: Fiskene, haiene, kjempeskilpaddene, krokodillen, sjøstjernene, sjøhestene, pingvinene…

London AquariumNoen tips for London med barn:

 • Sjekk reiseruten på forhånd og planlegg t-baneturene ut ifra hvilke stasjoner som har heis/er tilrettelagt for rullestolbrukere. Det er nemlig langt fra alle!
 • Det er en stor by med inntrykk og fristelser på alle kanter. Jeg anbefaler at du velger ut ett eller to mål for dagen om du reiser med barn. Ha et realistisk ambisjonsnivå, og kos deg, eller prøv å «rekke alt» og du trenger et par dager restitusjon etter ferien…
 • Unngå de klassiske turistattraksjonene (særlig om det er helg) – stikkord: Kø…
 • En hverdag utenom rush-tidene er optimalt. Lite folk på t-baner og busser og generelt mindre kø/venting
 • Husk snacks/niste og gode sko!

Da vi kom hjem og pappaen spurte storebror hva han syntes svarte han: «Mamma ville stå så lenge og se på haiene og jeg gikk videre!».

Det er sant, jeg ble litt fascinert der et øyeblikk og innen jeg fikk sukk for meg hadde han vandret inn i skilpaddenes rike og ga meg et lite panikkanfall. Bortsett fra det lille forsvinningsnummeret var dagen topp!

I dag er ungene i barnehagen og jeg skal få gjort unna litt på to do-listen min.

Ønsker deg en god onsdag! 

London Aquarium

2 tanker om “London med barn: London Aquarium

 1. TreTette

  For et drømmested! Og SÅ flink han har blitt til å snakke engelsk!! Var på tur med de to eldste og hunden i dag…jeg måtte gå tilbake for å få med Sjefen og innen vi kom tilbake var Arvingen borte. Sjelden jeg blir redd ute i naturen, men det var tidvis bratt rett foran oss og jeg fikk ikke svar..fæl følelse til en finner dem igjen 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja det var en kjempebra dag! Og språkutviklingen er ikke annet enn fascinerende… Det viser hvor utrolig mye de er i stand til å lære når de er så små! 🙂 Uff, den følelsen av å ha «mistet en unge» har jeg hatt et par ganger og det er helt grusomt! Pass godt på dine små på tur! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s