Meg-tid og deg-tid

Det er veldig lite romantisk. Finnes ikke spontant. Og det var ikke noe vi gjorde særlig ofte før. Les: Før tre barn kom inn i bildet. Men det får forholdet (vårt, anyway) til å fungere:

Tids-forhandling.

De fleste av våre dager avsluttes med noe sånt som: Hva er din plan for i morgen? Og så går vi gjennom den vanlige kabalen med hvem som leverer, hvem som henter, når man er hjemme og hvilke ærender som skulle vært ordnet, papirer som må sendes eller eposter som må besvares.

Men det er i helgene den virkelige tids-forhandlingen kommer opp! Når begge kunne tenke seg bitte litt egentid, som betyr at den andre må passe ungene og at felles-aktiviteter må planlegges ut ifra det:

«Jeg kunne tenke meg å dra på trening klokken to på søndag. Hvordan passer det inn i dine planer?»

«Hmm«, svarer jeg, mens tankene allerede raser av gårde på alt jeg kunne tenke meg å gjøre som jeg aldri synes jeg får nok tid til. Løpe meg en tur? Nja… ikke helt frisk. Gå i butikker? Nope… ikke penger. Ta et bad? Har ikke badekar. En time på kafé med en latte og boken jeg begynte å lese…kremt…forrige sommer? Yes!!

Dermed er lørdagen spikret. En tur til lekeplassen og pannekakesteking sammen med ungene, trening på mannen og kafétur på meg. Meg-tid, deg-tid og oss-tid.

Hva med deg? Driver du tidsforhandling med partneren eller tar dere alt på sparket?

God lørdags kveld!

Tids-forhandling

4 tanker om “Meg-tid og deg-tid

 1. underveis

  Meg-tid renner veldig fort vekk i helgene. Det blir veldig mye oss, oss, oss. Og masse matlaging og skiturer og sånn. Men jeg vil drikke te og lese avisa i fred til lang frokost i hvertfall.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, helgene er jo først og fremst familietid! Når vi har litt større barn og jeg kan få spise frokosten min i fred med en avis (det skjer aldri!) håper jeg at jeg ikke trenger å rømme hjemmefra for å få litt fred og ro;-) Fin kveld til deg!

   Svar
 2. solveig synnøve holmby

  Jeg er ofte mer sliten søndag kveld enn fredag kveld for å si det sånn. Skjer så mye oss i helgene. I dag for eksempel måtte jeg ta hele bøttegjengen med på Leos Lekeland mens mannen skulle skuffe snø av veranda og terrasse. Ja ja sånn går nu dagan. Men så har jeg alenetid i kveld mens han er ute med gutta. Så har vi oss tid i morra igjen. Blir lite romantikk og kjærestetid. Men av og til. Stå på dame! Syns du er flink som klarer å skrive så mye jeg. Er det alenetid eller osstid, eller hva slags tid er det? God helg 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, jeg kjenner følelsen! Og Leos Lekeland alene med ungene – hjelp! Modige deg! Jeg tror mitt behov for litt alenetid delvis skyldes at alle tre er i en ganske intens fase sånn rent aldersmessig og at jeg er mye alene med dem ila uken. Men jeg tror de fleste har godt av bitte litt tid for seg selv i blant! Skrivingen på bloggen er definitivt egentid, og gjøres som regel på kveldstid (mens mannen sitter og jobber, hehe). Kjærestetid prøver vi å få tid til… litt sånn innimellom… som de fleste småbarnsforeldre 😉 Fin kveld til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s