Babybok!

Nå i helgen har jeg tatt fatt på et prosjekt som har ligget en stund og som vokser seg større for hver dag: Babybøkene til guttene.

BabybøkerJeg brukte litt tid på å finne en passende bok til førstemann, og valget falt på «Da jeg var liten» fra Schibsted forlag. Den har rom for både bilder og tekst, og små lommer man kan legge ting oppi (kort, hilsener, bilder).

Utfordringen med alle sånne bøker (og album) er at det tar tid å lage! Helst bør man selvsagt fylle ut litt nå og da, noe jeg gjorde det første året med eldstemann, men etter det har det liksom bare forsvunnet i alt annet… regner med flere kjenner seg igjen?!

Nå har jeg måttet sette meg ned med bildearkivet foran meg for å finne frem til tid og sted for alle de første milepælene, og prøvd å grave frem fra hukommelsen små episoder og ting de har sagt og gjort. Det er helt utrolig hvor fort man glemmer!

BabybokDet er jo veldig morsomt å lese alle sånne små detaljer i ettertid: Når tennene kom, hva som var favorittmaten det første året, når du fikk det første kysset og hvilket ord som kom først! Når man har flere barn er det også litt gøy å se forskjeller og likheter på søskenflokken.

God søndag til deg!

Babybok

6 tanker om “Babybok!

 1. Anna GL (Ekte heimelaga)

  All ære til deg som får satt deg ned og gjort slikt. Jeg har én unge og har fortsatt ikke fått satt meg ned skikkelig. Jeg har flere slike bøker som jeg har fått i gave, men jeg har ikke funnet noen som jeg virkelig har falt for. Kanskje jeg skal ta en ekstra titt i den du har der, neste gang jeg er på bokhandelen. 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Det er litt tiltak å huske på sånt 🙂 Men man trenger kanskje ikke legge lista så høyt; går jo an å skrible ting ned i en notatblokk i håndveska også, så har man det til senere! Bøkene jeg har er fine, men ganske detaljerte. Jeg har valgt å sette bilder over en del av detaljene… 😉 fin kveld til deg!

   Svar
 2. Sovebebibloggen

  Så flink du er!
  Jeg har lagt lista kjempelavt og brukt en helt enkel bok vi fikk på sykehuset da He ble født. Den har litt plass til tekst og bilder, og man skal bare fylle ut de viktigste høydepunktene. Ikke skriver jeg spesielt pent i den heller – alt for at det ikke skal være noe stress å føre inn i den! Det viktigste er at den blir brukt:) Til nå, de første 7 månedene, har jeg vært kjempeflink! Men så har jeg bare én å konsentrere meg om da;)
  En ting jeg angrer på, er at jeg ikke tok håndavtrykk før hun var fylt 4 måneder!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Enig med deg; det viktigste er å få skrevet ned noe før det er glemt – det blir sikkert uansett tid senere til å lage en ordentlig bok ut av det om du ønsker det 🙂 Jeg har ikke vært så flink etter at tvillingene kom, så nå føler jeg det er på tide! Fin kveld til deg!

   Svar
 3. Sovebebibloggen

  Så flink du er! Jeg har lagt lista kjempelavt å bruker en helt enkel bok vi fikk på sykehuset etter fødselen! Men til nå har jeg vært veldig flink og fått notert de viktigste tingene:) Men så har jeg bare 1 å konsentrere meg om da! Det eneste jeg angrer på at veg aldri fikk gjort, var at jeg ikke tok håndavtrykk da hun var nyfødt…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s