Angst! Kaffetrøbbel…

Dagen startet så fint. Jeg våknet frisk og opplagt, ungene var glade og vi satt alle rundt bordet og nøt en avslappende frokost. I wish!!Angst

Som alltid slepte jeg meg ut av sengen i nærmest komatøs tilstand (jeg er og blir et B-menneske), dro føttene ned trappen og laget meg en kopp kaffe.

Prøvde å snike meg inn på badet usett for å drikke kaffen min samtidig med at jeg puttet ansiktet i iskaldt vann. Prøvde å ignorere hylingen rett utenfor døren (pappaen var jo hjemme, og jeg er til liten nytte før jeg har våknet).

Fikk i meg frokost innimellom den vanlige meglingen, trøstingen, påkledningen og kanalvekslingen. Alt dette mens jeg med et halvt øye forsøkte å oppdatere meg på dagens nettaviser (det vil si lese overskriftene).

Med en unge på fanget, en annen som sto og dro meg i benet og en tredje som lekte dinosaur under bordet, og meg selv fortsatt i semi-komatøs tilstand, gikk det som det måtte gå:

Halv kopp kaffe ut over halve tastaturet på Mac-en!!!

Du har ikke kjent ren angst før du ser livet ditt skylles bort i et hav av mørk væske! Alle instinkter forteller deg at dette ikke får noen god utgang, og formaningen fra mannen din de siste månedene står og blinker med neonlys over hodet ditt:

«Har du husket å ta back-up?!»

Nei. Jeg hadde ikke tatt back-up. Ta back-up innebærer at jeg måtte lest bruksanvisningen på back-up-greia (time capsule, som mannen min kaller den), og for en teknisk analfabet som meg er den oppgaven så overveldende at jeg ikke har gjort annet med den enn å tørke støv av den siden vi flyttet hit (det har jeg til gjengjeld gjort hver eneste uke). Nå står den lille hvite boksen i bokhyllen og ler hånlig av meg.

I min desperasjon gjorde jeg det eneste som falt meg inn: Satte ungene på gulvet, holdt maskinen opp ned i håp om at alt skulle renne ut, og tørket frenetisk med et håndkle. Skrudde av og på igjen.

Hurra! Alt så ut til å virke som før. I en time. Før det sakte men sikkert begynte å rakne… Først virket ikke Enter. Deretter virket ikke O. Så P. Og innen jeg rakk å få kjørt i gang back-upen løp hele tastaturet løpsk…

I ettertid har jeg lært at man skal gjøre følgende når uhellet er ute:

1. Slå av maskinen (væsken kan kortslutte den)!
2. Hold maskinen opp ned for å unngå at væsken renner ned
3. La maskinen tørke (eventuelt opp ned og ved hjelp av hårføner etc) og skru ikke maskinen på før det har gått minst 24 timer!

Jeg gjorde det eneste logiske jeg kom på: Tok Mac og treåring på sykkelen og dro rett til Apple store. Fikk betryggende beskjed om at skaden var liten og at de kunne ta en back-up. Fikk opprivende beskjed om at kostnaden på reparasjon likevel ville bli 70 prosent av prisen på en ny maskin. Satt der i halvannen time (takk og lov for utstasjonerte ipader med apper til barn!) mens fyren tok back-up. Sendte den så til reparasjon.

Jeg får livet mitt tilbake om en ukes tid. Inntil da skriver jeg på familiens iPad med to pekefingre og kan ikke garantere for kvaliteten på innleggene…!

Kommer sterkere tilbake!

Ha en fin dag! Og du: HUSK Å TA BACK-UP!

Angst

2 tanker om “Angst! Kaffetrøbbel…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s