Barn på voksen-arenaer: Tryggest å holde seg unna?

Det er veldig mye å finne på med barn her i England – på arenaer som er tilrettelagt for det! Men det er kanskje ikke det landet som slår meg som det aller mest barnevennlige. Litt mer konservativt enn hjemme, kanskje?

Det er litt flere regler her, både for barn og for voksne. Skoler og barnehager har et sterkere fokus på læring fra tidlig alder. Og man kan fort få noen blikk om ungene lager litt lyd på offentlige steder!

Forrige helg spiste vi på den lokale puben her, som har både barnestoler og barnemeny, og selv klokken fire på ettermiddagen med knapt en kunde i lokalet fikk vi beskjed om at ungene måtte sitte stille ved bordet…

Barn på voksen-arenaerMen landet har jo så mye mer å by på enn lekeplasser, barnemuseer og dyrehager! Det er fullt av katedraler, slott og flotte eiendommer, museer og utstillinger og spisesteder. Og hvis vi skal vente til guttene er tenåringer med å oppleve alt sånt vil vi gå glipp av mye!

I helgen hadde vi besøk av barnas farfar og benyttet anledningen til å besøke den fantastiske katedralen i Ely; en sjarmerende liten by et par timers kjøretur fra London. En av attraksjonene jeg har ønsket å få med meg!

Barn på voksen-arenaerVi har tre aktive smågutter, som for det aller meste får lov å være apekatter og bajaser og løpe og rope og klatre, men man blir litt ydmyk i et bygg som koster 60 000 kroner dagen å vedlikeholde, og vil helst ikke at ens egne unger skal være de første til å velte en statue eller knuse noe…

En klassisk situasjon der man aner at her bør ungene sees, men ikke høres – i hvert fall ikke i altfor stor grad…

Jeg vil at ungene våre skal ha friheten til å være barn, på barns premisser! Jeg forventer ikke at de ikke skal lage lyd eller sitte stille med hendene i fanget når vi er ute blant folk.

Samtidig synes jeg det er fint at de lærer seg at det er en kontekst for det meste, og at de må tilpasse seg i noen situasjoner. At det ikke er alltid det er greit å hyle av alle lungers kraft, klatre i møbler eller spise mens man står på hodet…

Barn på voksen-arenaer

Og katedral-besøket var toppen, det! Jeg fikk forhindret storebror i å klatre opp på gravstedet til en biskop fra 1200-tallet og måtte hente tvillingene ut av noen kriker og kroker de gjemte seg bort i, men det gikk egentlig veldig fint…!

For det meste holder vi oss på trygg (les: barnevennlig) grunn. Men en gang i blant er det fint med litt avveksling fra lekeland, barnebasseng og lekeplasser! Da er det alltid et triks å ha noen kjeks i vesken som man kan trekke frem når det blir litt mange morske blikk fra omgivelsene…

Tar du med små barn til voksen-arenaer eller utsetter du like godt sånt til de blir større? Synes du folk har liten forståelse for dem som har med barn på offentlige steder?

God mandag til deg!

Barn på voksen-arenaer

8 tanker om “Barn på voksen-arenaer: Tryggest å holde seg unna?

 1. Kirsti

  Fine bildet! Og flott katedral, den fikk jeg lyst å oppleve 🙂 Jeg tenker, som deg, at unger har godt av å få utfolde seg, og måtte innordne seg, i passe porsjoner! Ha en strålede uke!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, katedralen i Ely er fantastisk! Og byen er utrolig sjarmerende, med grønne enger og brostein og små «cottages» om hverandre. Veldig engelsk! 🙂 Fin kveld til deg!

   Svar
 2. EventyrElin

  Åh, så gøy! Tror nok jeg er veldig på bølgelengde med deg, men jeg tror ikke vi har vært på veldig mange voksen-arenaer. Vi er noen ganger ute og spiser, men Arvingen er forholdsvis rolig av seg og Bajas klarer gjerne sitte så pass lenge i ro at alle får spist. Og jeg opplever at det er god plass for barn på spisesteder, i alle fall i Bodø (kanskje folk smiler mest av at vi så tydelig har fått dem så tett..?). Ellers er det gjerne barnevennlige steder vi oppsøker, kanskje nettopp fordi det fremstår som det greieste alternativet for oss alle? Syns det er så utrolig flott at dere får opplevd så mye spennende dette året, gjett om jeg er bittelitt misunnelig 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Vi oppsøker (naturlig nok) for det meste barnevennlige steder, vi også 🙂 Jeg synes folk stort sett er veldig blide og hyggelige, men det er klart at på steder som museer osv føler jeg litt mer på vi bør holde en viss kontroll på gutte-klanen…;-)

   Svar
   1. EventyrElin

    Huff, ja, første gang på Flymuseumet ville jeg helst hatt dem i band, var sikker på at de kom til å rasere alt. Men det var faktisk veldig bra tilrettelagt, og guttene var overraskende flinke 🙂

   2. ToPlussTre Innleggsforfatter

    Haha, det kan jeg se for meg ja – tror mine tre ville blitt spinnville hadde de kommet på flymuseum 🙂 Jeg har faktisk prøvd å ha tvillingene i bånd (kjøpte sånne reisebånd som festes rundt håndleddet, for jeg stresser litt med å ha dem med på t-bane og flyplasser og sånt), men det ble så mye leven at vi måtte bare gi oss på det. Lurer på å kjøpe sånne ryggsekker i stedet, der båndet stikker ut av sekken så de ikke merker det… hehe 😉

 3. underveis

  Vi har nok vært mer på «voksenarenaer» som du kaller det – enn i lekeland. Verden er jo til for barn også. Men mest er vi nok i skauen 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Åh, som jeg savner norsk skog og mark!! Det er jo det beste lekeland som finnes 🙂 Her er det mer organiserte «soner» for barn – bra på mange måter, men man kan bli mer stresset når man da har med ungene på steder som ikke er så barnevennlige…

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s