Da superheltene kom inn i livet

For fem år siden tenkte jeg «aldri om min sønn skulle hatt på seg det der» når jeg så smågutter løpe rundt i Spiderman-drakter. Men det var mye jeg tenkte om både barn og foreldre før jeg fikk barn selv…

Da superheltene kom inn i livetJeg er ikke så glad i disse superhelt-greiene! Dels skyldes det sikkert at jeg er jente, vokste opp i en jente-familie og ikke er så kjent med denne gutteverdenen. Men mye handler om at jeg synes det er støyete, glorete og skikkelig kommersielle greier! Jeg vet ikke om jeg ville vært større fan av alle de rosa tyllkjolene og prinsessegreiene om jeg hadde hatt tre jenter.

Alle som har prøvd å handle klær til små gutter vet jo at det er vanskelig å komme utenom alle superheltene og tegneseriefigurene som florerer på barneklesfronten. Og jeg synes det er irriterende at klær, leker og utstyr skal deles inn i en jente- og gutteverden, slik at det blir omtrent umulig å finne kjønnsnøytrale ting som kan arves! Jeg har ikke kjøpt et eneste plagg med en sånn figur, og heller ikke Spiderman eller Batman-leker. Likevel ønsket eldstemann seg Spiderman-drakt da han fylte tre, som en snill onkel kjøpte til ham.

Forleden måtte jeg slå følge med Spiderman gjennom byen på vei til lekeplassen. Når spørsmålet kom kunne jeg jo liksom ikke si nei! Kan jo ikke nekte sønnen min å leke rollespill og ta på seg det (i hans øyne) kuleste antrekket i hele verden fordi fordi jeg er forfengelig…!

Småguttene elsker det – sånn er det bare! Superheltene er nok kommet inn i livet mitt for å bli, på lik linje med rosa prinsessekjoler og leke-tiaraer for småjentene…

Og når jeg ser den lille gutten på sparkesykkelen foran meg med spiderman-drakt, han som plutselig har blitt så opptatt av hva «store gutter» gjør og av gutteleker og jenteleker og hvordan verden fungerer, og som vokser en halvmeter og føler seg uovervinnelig i den drakten så smelter jo guttemammaen litt….

Har du en superhelt eller prinsesse i huset? Styrer du unna superhelter og tegneseriefigurer når du kjøper barneklær- og utstyr?

Da superheltene kom inn i livet

10 tanker om “Da superheltene kom inn i livet

 1. EventyrElin

  Jeg har med viten og vilje styrt unna, men noe dukker jo opp. På pysjen som var en bursdagsgave, på luene de fikk til jul. De har aldri hørt snakk om spiderman eller batman eller hvemdetmåttevære, likevel, så sier både to- og fireåringen «spaaaiiidermæænn» med ærefrykt. Don`t get it. Er det kodet i dem? Han fyren din var unektelig veldig søt. Og hadde vi møtt dere på lekeplassen ville ikke guttene mine gjort annet enn så stirre uforskammet med haka nede på marka 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hehe… Som sagt ville jeg aldri trodd for noen år siden at jeg ville gått gjennom byen med Spiderman på sparkesykkel ved min side… men mye endrer seg!! 😉 Han måtte riktignok pent ta av seg masken på lekeplassen, da en liten jente begynte å gråte hysterisk (forståelig nok; han så jo litt skummel ut…)!

   Svar
 2. solveig synnøve holmby

  Jeg styrer unna alt som lukter superhelt. Og prøver å finne nøytrale klær. Da det skulle være karneval i barnehagen skygget jeg glatt unna alle stativer med spiderman, batman og andre superhelter. Det han ville ha, var til slutt en liten pingvindrakt med gule svømmeføtter. Det likte han. Så foreløpig er det smått med superhelter i heimen vår. Men det kommer vel…
  Ha en fin kveld 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ser ikke bort fra at det kommer til deg også en dag 😉 Merkelige greier. Det er akkurat som om de har en egen radar for sånne ting… Men det er vel en fase, som ganske fort går over…! 🙂

   Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Det kan jeg forestille meg, ja! Gutta her hadde nok elsket å komme på besøk…! Jeg har bestemt meg for å omfavne det selv om jeg ikke liker det – tror det er enklest for alle parter… 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s