Den hjelpsomme treåringen!

Det er lite som er mer stas for en treåring enn å få hjelpe til! Med støvsuging eller vasking, skifte sykkeldekk eller matlaging. Han er stor nok til å gjøre mye av det vi voksne gjør med litt veiledning, han elsker å lære og han ønsker mest av alt å være der vi er.

Den hjelpsomme treåringen«Kan jeg få hjelpe deg, mamma?» er en gjenganger når jeg holder på med et eller annet. Og underveis kommer alle spørsmålene. «Hvorfor gjør du sånn? Hva er det? Hvorfor det?» Det er ikke alltid jeg er tålmodig nok eller synes jeg har tid til å involvere ham, men når jeg gjør det er det som regel veldig koselig! De siste ukene har han hatt fast ståplass ved siden av meg under middagslagingen.

Det er sjelden noe skaper dårligere stemning enn unger som kjeder seg og som får beskjed om å «gå og leke litt» mens jeg stresser rundt for å få gjort mine ting!

Det ender stort sett alltid med en hylende unge i hvert ben som gjør alt de kan for å vekke oppmerksomheten min på negativt vis. Da er det mer effektivt å trekke pusten, ta seg tid til å trekke frem en stol eller gi dem noe å holde på med sånn at jeg får gjort unna litt voksen-ting samtidig med at de gjør noe de synes er stor stas! Jeg må ofte minne meg selv på akkurat det der…

Den hjelpsomme treåringenI dag tok tante storebror med på kakebaking. Han var som vanlig flittig hjelper og hentet ingredienser, helte oppi og rørte rundt. Kaken tok litt tid å lage, så konsentrasjonen dabbet av litt underveis, men etter litt løping til og fra, en tegnestund og en liten runde rundt kvartalet var det endelig klart for kakespising!

Denne blåbær-sitronkaken skulle jeg så veldig gjerne lagt ut oppskrift på, men den er i følge min søster en strengt bevoktet hemmelighet! Ønsker du å prøve den (noe jeg anbefaler på det varmeste!) må du legge turen innom Nobel Bopel i Bergen (for øvrig kåret til byens beste kafé i 2011).

Har du en liten hjelper eller flere i huset?

Fin kveld og midt-uke i morgen til deg!

Den hjelpsomme treåringen

 

2 tanker om “Den hjelpsomme treåringen!

 1. EventyrElin

  Hjelpsomme gutter er gull. I dag var det pappadag hjemme (skoledag på mor) og jeg måtte trøste to furtne barn som satt i trappa fordi de ikke fikk lov å vaske sammen med faren. Jeg fikk jo litt lyst til å gi dem hver sin klut, som vanlig, men måtte bite det i meg og tenkte at ulik praksis er fin læring, det også 🙂 Hvordan er det med tvillingene, er din terskel høyere for å la dem delta på sånt?

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, det er gøy når han er interessert i å bidra 🙂 Jeg er nok flinkere til å involvere storebror, for han klarer jo mye selv nå. De to minste må ofte følges litt med for å avverge små katastrofer, og da krever det gjerne en god dose tålmodighet… dessuten er de to, så det krever liksom litt mer energi å involvere dem i ting. Men jeg prøver! 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s