Ingen flere kleskriser?

Er du pære eller eple? Eller er du jordbær, eller kanskje rabarbra? Er du kantete eller er du rund? Lang eller kort? Lurer du på hva i all verden jeg snakker om her?

Personlig stylistFør helgen var jeg på jentekveld i regi av en av lekegruppene her. Mens vi nøt desserter og drinker fikk vi høre et spennende foredrag av den kule damen som driver den London-baserte stylingbedriften Frockchicks. Temaet var: How to dress without stress

Stress-elementet med bekledning har blitt betydelig høyere etter at jeg fikk barn! Kanskje ikke akkurat i permisjonstiden, der man kan tillate seg å gå rundt i omtrent hva som helst… Men så snart hverdagen er litt under kontroll igjen og man begynner å føle deg klar for litt freshere look enn graviditetstights, ammetopper og hettegensere kan panikken komme over mange og enhver…!

Du åpner skapdøren og klærne tyter ut, likevel føles det som du aldri har noe å ha på… Det er umulig å finne et rent plagg som ikke har snørr eller gulp på seg, og ting ligger aldri der du tror du skal finne dem. Strykejernet noe som tilhører en svunnen tid, og med mindre plagget er strykefritt er det bare å håpe at rynkene glatter seg ut i løpet av dagen. De gamle pre-gravide klærne passer ikke lenger, og mammarollen krever dessuten en litt mer praktisk og anvendelig garderobe enn pumps, kjoler og lekre jakker. Du har ikke tid til en halvtimes outfit-prøving før jobb hver morgen, og savner noen enkle basisplagg som funker til det meste.

Tilbake til fruktene: I følge damen bak Frockchicks kan vi alle nemlig plasseres i en av disse frukt-kategoriene. Med unntak av de av oss som er så heldige å ha den såkalte timeglassfiguren, der alt fett legger seg på de rette stedene og midjen holdes slank som en lilje og man ser bra ut i det meste. De aller fleste av oss tilhører visstnok eple-kategorien, særlig etter å ha fått barn… haha!

Personlig stylist

Ulike figurer krever ulikt fokus når vi shopper, og trikset er å balansere ut figuren din med riktige snitt, farger og lengde. I tillegg har ansiktsform noe å si. For eksempel kler et rundt ansikt runde skjæringer i hals og runde halssmykker, mens et kantet ansikt kler v-skjæring og lange halssmykker. Til slutt er det farger, som er en hel vitenskap i seg selv…

I tillegg er det om å gjøre å ha en god basisgarderobe, for eksempel:

– Et par skinny jeans

– Noen enkle t-skjorter og topper i nøytrale farger som hvitt, blått og grått

– En cardigan eller to

– Et smalt skjørt

– En blazer og eventuelt en skinnjakke

– En hvit skjorte eller bluse

– Den lille sorte: En enkel sort kjole som kan kombineres med det meste

– En trenchcoat og vinterkåpe

– Et par gode sneakers, et par ankelstøvletter, et par ballerinasko og et par pumps/sko med hel.

– Noen fine sjal og skjerf

Og voilà! Med dette er du visstnok godt rustet for det meste på klesfronten…! Damen tilbyr hjemmebesøk der hun går gjennom hele garderoben din, finner ut hvordan du kan gjøre mer ut av den og hva du kan vurdere å bytte ut. Hun gjør en vurdering av farge, figur og stil, og tilpasser rådene ut fra livsstilen din. Til slutt kan hun bli med deg ut i butikker en hel dag som personlig shopping-assistent. Alt sammen til en ikke avskrekkende pris.

Jeg vet ikke om noen tilsvarende tilbydere i Norge, men det finnes sikkert. Kan tenke meg det er en del småbarnsmødre eller andre som hadde satt pris på et gavekort på noe sånt? Det hadde jeg!! God idé til utdrikningslag, spesielle bursdager, nybakte mammaer, eksamensgave eller annet?

Aner du hvilken frukt du er? Enn ansiktsform? Og hvilke farger du kler? Kunne du tenkt deg en hel dag med en privat stylist?

God søndag og ny uke til deg!

Personlig stylist*Bilde av kroppsfigurer er hentet fra Hellomagazine

6 tanker om “Ingen flere kleskriser?

 1. Kirsti

  Slutt på kleskriser? Høres ut som en drøm! Jeg hater å stå foran skapet og lure(evt haugen med rene klær) Kommer best igang om jeg finner fram noe kvelden før, men det kan slå feil… En slik dame på hjemembesøk hadde vært noe!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, det beste er å legge frem alt kvelden før… men det glemmer jeg som regel/er for trøtt til å orke å tenke på…! Dermed blir det fort litt sånn «ta det første og beste» mens ungene maser og jeg stresser. Jeg skulle gjerne hatt den dama hos meg hver morgen, jeg! Hehe 🙂

   Svar
 2. Anna GL

  Tror kanskje jeg er på eple jeg også, ja… Skulle så absolutt hatt en dag med en personlig shopper som eier smak. Vi trenger å være freshe og vi trenger å gå i annet enn jeans og en basistopp. Det er jo greit det også, men vi trenger ting som er litt mer «piffy» innimellom. Jeg vet jeg ikke eier smak,for jeg eier heller ikke tålmodighet til å prøve klær og går aldri innom en klesbutikk «bare for å kikke». Det er så kjedelig. 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Jeg er faktisk ganske god på den «bare kikke-biten», men jeg har så beslutningsvegring at jeg sjelden handler uten at noen er med meg og sier «det bør du ha» 😉

   Jeg skulle gjerne hatt en dag eller to med den stylisten! Men man kan jo kanskje bruke en venninne med god smak som konsulent innimellom også; det er alltid greit å få tips og råd fra noen andre (hvis de tør å være ærlig, da…) 😉

   Fin kveld til deg!

   Svar
 3. Line

  Dette hørtes fantastisk ut! Det eneste jeg må innrømme kanskje hadde vært skummelt er om dama skulle kikket i klesskapet mitt – der er det MYE som vel ikke egentlig tåler dagens lys 😛

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hehe, ja det er nok mange som ville vært skeptiske til det… Jeg skulle gladelig sluppet henne inn i mitt; særlig om hun også tok meg med på shopping 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s