Tirsdagsritualet

Vi har et fast tirsdagsrituale: Da er tvillingene i barnehagen, og det er den eneste dagen i uken jeg har eldstemann helt alene.

Vi leverer de to minste i barnehagen et sted mellom klokken 09 og 10. De pleier å sitte i løpevognen, og storebror har sparkesykkelen sin. Etter avlevering setter han seg oppi vognen med sparkesykkelen i fanget, og så løper vi en tur.

Tirsdagsritualet/Klær fra Novastar/

Mens han skravler om alt han ser og hva vi skal gjøre den dagen og alt for øvrig mellom himmel og jord løper vi en fast liten runde langs elven som tar maks 25 minutter. Den ender på favorittplassen hans: Skateparken. Eller noen ganger på lekeplassen rett ved siden av.

Der får han kjøre rundt mens jeg holder varmen med spensthopp og litt andre styrkeøvelser, og så må vi selvsagt leke litt sisten eller klatre litt i klatrestativet eller grave litt i bakken… Etter en stund går vi hjem og spiser lunsj.

Det er ikke lett å få trent med tre barn i en hektisk hverdag! Når kveldene kommer er jeg som regel helt skutt, og må hale meg ut av sofaen for å ta en joggetur. Disse tirsdags formiddagene er den eneste faste dagen min med trening hver uke, selv om jeg får lagt inn litt her og der ellers også.

Jeg synes det er en deilig start på dagen, og så føler jeg at det er ekstra effektivt når jeg har med meg storebror! Ikke så ambisiøst, men desto lettere å få til. Nå har vi også vært syke i så mange uker at det har blitt litt dårlig med aktivitet, så det er godt å være i gang igjen!

Får du tid til trening i din hverdag? Hva pleier du å gjøre?

Ønsker deg en fin dag!

Tirsdagsritualet/Klær fra Novastar/

6 tanker om “Tirsdagsritualet

 1. Line

  Så flink du er! Og så lur måte å få inn litt trening på 🙂 Jeg har begynt å trene fast på Spenst hver mandag, og ellers når jeg måtte ha tid (men det har jeg jo egentlig en del av, vi har bare undervisning tirsdag og onsdag). Ellers så prøver jeg å gå til og fra barnehagen hver dag (det er en god bakke, så beina og kondisen får kjørt seg) og så tenker jeg egentlig ikke mer på det enn det! 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Gåing er bra! Jeg går og går (eller sykler) ettersom vi ikke har bil, og dermed føler jeg ikke at jeg trenger så mye ekstra trening. Er mye mer hverdags-aktiv enn jeg var da jeg satt på kontor og jobbet 😉

   Svar
   1. Line

    Jeg går mye fordi jeg ikke liker å kjøre den bilen jeg har 😉 Tror det er noe galt med den nemlig.. Men, det blir jo vinn-vinn det – mer fysisk aktivitet og mindre penger ut på drivstoff!

 2. trompetmor

  Jeg vil tro at veslegutten syns det er stas å få mamma helt for seg selv:) også så lurt å lure inn litt trening på den måten. Skulle ønske jeg var like flink! Her blir det også mye hverdagsaktivitet i uteleken, ..løpe etter smågutter som forsvinner på sykkel, ute på tur i skogen osv men jeg er ikke så flink til å jogge. Jeg gleder meg til gutta kan sykle etter veien for da kan jeg løpe ved siden av eller være med å sykle. Enda er de for vinglete og her finnes ingen gang og sykkelsti. Så jeg har ambisjonene klare, bare å få satt dem i verk… så kanskje jeg kan endre den jordbær/eple formen jeg har dratt på meg;) kunne fint hatt en veileder her til å sett over skapet ja!!!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hverdagsaktivitet er gull verdt!

   Sammenliknet med hvor mye jeg sitter stille når jeg er på jobb synes jeg at jeg er veldig aktiv i dag! Og trening trenger jo ikke være på et treningssenter. Da jeg var hjemme med babyer som sov best i vogn og hunden trengte tur hadde jeg en god unnskyldning til å gå en rask tur som fikk pulsen opp hver dag, og i min verden er det trening godt som noe! Vi må ikke legge listen vår for høyt! 🙂

   Fin dag til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s