Enkel, supergod sjokoladekake

Er du på hytta i påsken og ikke har allverdens fancy kjøkkenutstyr eller bare vil ha en kake som er laget i en fei kan jeg anbefale deg denne sjokoladekaken! Jeg fikk den servert av en fransk venninne her i høst, og ble inspirert da jeg så hvor raskt hun lagde den og hvor god den var.

Glutenfri sjokoladekakeKaken er super-saftig, nesten som sjokoladefondant (hvis du ikke steker den helt tiden ut blir den litt flytende i midten, noe jeg bare synes smaker godt!).

Du kan også fint gjøre den glutenfri ved å sløyfe de to spiseskjeene med mel (da blir den bare litt mer kompakt).

Saftig sjokoladekake

4 egg

100 gram smør

100 gram sukker

2 ss mel

200 g kokesjokolade (minst 50 prosent kakao)

Glutenfri sjokoladekakeSkill eggehviter og eggeplommer. Visp eggehvitene stive, til de «henger» på en skje. Bland eggeplommer og sukker. Smelt sjokoladen over vannbad og bland den inn sammen med smeltet smør. Vend inn eggehvitene og rør forsiktig inn melet til slutt. Hell røren i en smurt rundform.

Kaken stekes fem minutter på 200 grader og deretter 15 minutter på 180 grader. Avhengig av ovn og hvor fast du vil ha kaken kan du la den stå fem minutter til.

Server med vaniljeis eller krem og gjerne noen friske bær.

Nyt i store munnfuller!

Glutenfri sjokoladekake

4 tanker om “Enkel, supergod sjokoladekake

  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Klart man ikke må! Jeg fikk denne servert av min venninne i går og dro rett hjem og laget den selv, haha! Spiste mer sjokoladekake enn jeg hadde godt av, men åh så godt!! 😉

   Svar
   1. the SAGA by Steinsdotter

    Visstnok går kake under beskrivelsen godteri! Som vi ikke spiser i ukedagene i følge mannen min. hahaha. Så da måtte jeg pent vente til helgen. men det er jo ikke lenge til. HURRA!

    (fisj og æsj til han som håndhever loven jeg laget en gang jeg skulle bli sunnere og flinkere) hihihihi

   2. ToPlussTre Innleggsforfatter

    For en klok mann du har… han her i huset er verre enn meg når det gjelder søtsaker (men han legger ikke på seg uansett hva han spiser), så jeg sliter med å holde meg unna alle fristelsene som ligger i skapene…! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s