Litt enkel gjør det selv-påskepynt

Påsken er min absolutte favoritt-høytid! Kombinasjonen av lysere dager og forventning om vår samtidig med siste rest av snø på fjellet er for meg uslåelig! I år feirer vi snøfri påske i Cambridge, og jeg savner så klart familien og fjellet hjemme, men det skal ikke bli mindre høytid av den grunn!

DYI påskepyntDenne helgen har vi laget litt påskepynt. Jeg må jo som regel legge litt planer for ting å gjøre med guttene ettersom jeg har dem hjemme hver dag, så da er høytider en ekstra anledning.

Erfaringsvis gjelder det å legge listen lavt både for meg og dem, sånn at prosjektene blir gjennomførbare!

Vi har pyntet påske-egg av isopor og hengt opp på noen grener vi fant ute, og så fikk de lage hver sin påskekylling i papp som vi hang opp etterpå. Guttene mine er tre og et halvt og to år gamle, og alle klarte fint å være med, men tvillingene krevde litt «ekstra fokus» når de skulle påføre lim på egget…

Dekor-egg:

Du trenger (du finner nok det meste på en hobbybutikk som Panduro eller liknende): Isopor-egg i forskjellige størrelser, tynt dekorpapir (to-tre ulike mønstre som fungerer fint sammen), flytende hobbylim, papptallerken, pensel, knappenåler og hyssing/sytråd til oppheng.

DYI påskepyntRiv eller klipp papiret i passe store biter. Hell litt lim på en papptallerken og påfør med pensel på egget. Klistre på papiret som du vil, litt forskjellig papir på samme egg.

DYI påskepyntStikk en knappenål nedi fra toppen og knyt hyssing/tråd rundt for å henge opp. Sett noen kvister oppi en karaffel eller vase med vann og heng eggene på.

DIY påskepyntKylling:

Du trenger: Gul eller hvit papp (den hvite males i med gul maling), saks, fjær, lim (flytende eller limstift), øyne som kan klistres på.

Tegn opp kyllingen på en papplate og klipp ut (gjør den gjerne litt stor). Mal med gulfarge dersom pappen er hvit. La tørke. Klistre på et øye. Ta lim på nederste del og fest på fjær i forskjellige farger. Fest en sytråd til baksiden med en stiftemaskin eller tape og heng opp der du vil!

DYI påskepyntDe neste tre dagene er litt som vanlig for min del; pappaen i huset har ikke fri før fra onsdag. I morgen er det «utvidet lesestund» på biblioteket en hel time, så formiddagen er reddet med det! Ettermiddagen satser jeg på kan tilbringes utendørs.

Har du tatt påskeferie enda?

Fin palmesøndag til deg!

DYI påskepynt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s