Derfor er det verdt det!

Hver tirsdag er storebror hjemme mens tvillingbrødrene er i barnehagen. Det er «vår dag». Det er et privilegium å få ha en heldags-date med min lille, store tre og et halvt-åring en dag i uken! Og det er kanskje særlig på disse dagene at jeg kjenner hvor takknemlig jeg er for å ha ekstra tid hjemme. Med alle tre guttene.

Derfor er det verdt det!Babyfasen er over. Tiden da han trengte hjelp til det meste, måtte bæres og bysses, trengte konstant oppmerksomhet og underholdning, gikk i stikk motsatt retning av der jeg ville vi skulle gå og ikke var spesielt interessert i å gjøre det jeg ba ham om.

Snart fire-åringen min spør og graver om det meste. Har sine egne teorier og forklaringer. Han er nysgjerrig, lærevillig og og lett å sette i sving med prosjekter. Han hører på instruksjoner og klarer mye selv. Han er liten nok til å elske å sitte på fanget og lese bok eller legge puslespill og stor nok til å hjelpe meg og delta i forskjellige gjøremål. En selvstendig liten fyr som kan sitte lenge for seg selv og leke (så lenge jeg er i rommet, vel og merke), og som tar meg med i alle sine fantasileker rett som det er!

I dag hadde vi vårt vanlige tirsdagsrituale, og etter lunsj dro vi ut en tur. Vi satte vi oss i parken og spiste is, og gikk en tur på lekeplassen. Mannen min kom og møtte oss, og så tok vi en  sykkeltur og en liten rastepause langs elven.

En fin dag – som disse tirsdagene veldig ofte er! Jeg tror disse dagene skriver seg inn i minnebanken hans, selv om han kanskje ikke kommer til å huske dem så godt som jeg gjør. Selv om ikke hver eneste av dem er like idylliske, stress-frie og uten utfordringer. Vi har tid og vi har opplevelser sammen. Mye tid, og mange opplevelser!

Og derfor er det så verdt det!

Derfor er det verdt det!

 

2 tanker om “Derfor er det verdt det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s