Om påskeharen og søndagsskolen og sånt

Vi har gjort en liten «greie» ut av å legge små sjokolade-egg rundt omkring når vi er ute på tur denne påsken. Alle tre guttene blir selvsagt ville av begeistring når vi sier at de må sjekke om påskeharen har vært ute på tokt!

Påskeharen og søndagsskolenI løpet av den siste uken har vår historie om påskeharen blitt til følgende: Han hopper rundt omkring i disse påsketider og prøver å finne et sted å legge eggene sine. Og han foretrekker gule blomster. Derfor må vi alltid lete veldig godt når vi kommer over noen gule blomster…

I går morges hadde jeg lagt frem tre sjokoladeegg på kjøkkenbenken før vi skulle på tur. Storebror pekte på dem og sa: «Men mamma, har du vært ute i dag og lett etter påskeharen?«.

Da skjønte jeg at denne historien har blitt levende for ham! Akkurat som julenissen, trollene i eventyrene og drager og andre fantasifigurer. Og nøyaktig like levende for ham er den fantastiske påskefortellingen han lærer om på søndagsskolen.

Påskeharen og søndagsskolenJeg har tenkt litt på hvordan jeg skal «flette inn» påskeharen i den «egentlige» påskefortellingen. Men spiller det egentlig noen rolle? I morgen er det påskegudstjeneste og søndagsskole, og alle barna skal på påske-eggjakt etterpå. Påskeharen drar visst på påskemesse, han også!

Jeg synes det er fantastisk hvordan historier blir til virkelighet for barn! Det må være deilig å fortsatt befinne seg i en totalt ukritisk, åpen, nysgjerrig og levende fantasiverden der alt kan skje og ingenting er umulig!

Det er sannsynligvis ikke lenge til realismen innhenter ham. Til de kritiske spørsmålene kommer. Til fantasifigurene sprekker som trollene når de møter dagslys.

Da blir påskeharen, julenissen, trollene, dragene og alt det andre forvandlet til akkurat det de er: Fantasifortellinger og eventyr. Kanskje det gjelder påskefortellingen også.

Men kanskje ikke. Kanskje akkurat den forblir levende?

Ønsker deg en strålende fin påskeaften!

_MG_9508

 

4 tanker om “Om påskeharen og søndagsskolen og sånt

 1. trompetmor

  Så koselig! Jeg tenker at sønnene dine vil få et helt spesielt forhold til gule blomster opp gjennom alle tider, ..så søtt:) Her tror vi også på påskeharer og julenisser og syns at dette med eventyr og fantasi er kjempeherlig. Håper de minste lever i troen noen år til. Min eldste datter på 17 var litt oppgitt i år da hun måtte ut å lete etter påskeegget sitt. «det er ikke til å tro at du mener jeg skal tro på den påskeharen ennå» 🙂 hun har jo mistet sin illusjon for lenge siden men siden er det blitt tradisjon og det er minst like viktig:) Ha fortsatt fin påske!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hun kommer helt sikkert til å gjøre det samme med sine barn 🙂 Tradisjoner er viktig. Og koselig! Fortsatt god påske til deg!

   Svar
 2. EventyrElin

  Vi lette etter påskeegg for første gang, og det var helt utrolig å se for et eventyr det ble for guttene! De var euforiske der de løp rundt og lette etter tre små egg 🙂 Pappaen hadde tegnet en hare og skrevet skattekart til dem på baksiden, det blir nok en tradisjon for oss framover 🙂 Han som nettopp har blitt fire hadde så mange spørsmål om hvordan og hvorfor, men han var like med på denne verden som toåringen. Ettåringen skjønte jo ikke så mye før eggene ble åpnet, men da kom han også vitterlig inn i gamet…. 😉 Herlig med den daten deres, forresten!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Åhh, skattekart ja, det er en annen stor slager her i huset også! Det hender vi gjemmer litt lørdagsgodt på den måten for storebror 😉 Kan tenke meg guttene dine hadde det gøy! Håper dere har hatt en fin påske! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s