Legge listen lavt nok…

I dag skal vi feire trippel-bursdag! Tvillingene her i huset fyller to år om noen dager, og datteren til en venninne fylte ett år for noen dager siden. Vi bestemte oss for å spare oss for litt jobb ved å slå sammen bursdagene.

Legge listen lavt nokI fjor gikk jeg for ferdigkakemix og pølser i lompe. I år hadde jeg lyst til å bake litt sammen med storebror da de to minste var i barnehagen. Kanelboller og langpanne-sjokoladekake skal jo liksom ikke kunne slå feil, selv for en nybegynner som meg!

Det ble ett brett med svartsvidde boller og ett brett som jeg glemte å ta sukker inni. Det ble et tonn med oppvask siden vi ikke har oppvaskmaskin her. Og litt slitne armer ettersom vi heller ikke har kjøkkenmaskin (og jeg måtte lage dobbelt opp). Og så måtte vi ut midt i bakingen og kjøpe en kjevle. Og en tur til da jeg fant ut at vi manglet gjær.

Legge listen lavt nokDet var i det hele tatt litt mye multitasking der en periode, med bollebaking og kakelaging og oppvask og bilrace på gulvet på samme tid…

Da pappaen kom hjem på ettermiddagen og spurte storebror hva vi hadde gjort svarte han med høy stemme og armene veivende ut til siden: «Vi har bakt i heeeeeeeele dag…!» Det var da jeg fikk bekreftet at det fortsatt gjelder å legge listen lavt nok…!

Nå krysser jeg fingrene for at været holder så planen vår om lekeplass-bursdag i ettermiddag går i boks! Og så lurer jeg veldig på hvordan jeg skal få med meg tre gutter, en sjokoladekake, 24 boller, ballonger, servietter og papptallerkener til parken på sykkel…

Snakk om å legge listen på et realistisk nivå…

Er du flink til å legge listen lavt nok?

Fin onsdag til deg!

Legge listen lavt nok

10 tanker om “Legge listen lavt nok…

 1. Carina

  Hehe, det hørtes ut som en stressende dag!;) Kjenner meg igjen i det å aldri ha alt man trenger i hus for å bake, vi må stadig løpe på butikken sånn midt i prosessen. Treåringen har begynt å spørre «Hva trenger vi på butikken da da, mamma?», dersom jeg spør om vi skal bake. Og, jeg er langt mer glad i å bake sånn i hverdagen, enn til bursdager, det pleier bestemødrene å ta seg av. Det er kanskje å legge lista lavt?

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Haha, treåringen oppfatter ting kjapt! 😉 Greit å bo midt i byen med butikker rett utenfor døren, da! Jeg synes hverdagsbakst var et fint sted å legge listen. Det er alltid ekstra stress når det skal ordnes til en bursdag, for det er jo andre ting å fikse også! Jeg er egentlig glad i å lage mat, men det bør ikke være for avansert og så må jeg ha litt tid og overskudd 🙂

   Svar
 2. underveis

  Gratulerer og lykke til! Det blir sikkert en koselig feiring 🙂
  Jeg er nok ganske god på å planlegge og koordinere slik at alt går og slik at jeg også klarer å finne nye løsninger når uventede utfordringer dukker opp underveis. Ti ekstra gjester eller noe sånt. Siden jeg er god til det – så legger jeg ikke lista lavt, men realistisk. Men det er noe jeg glemmer, har jeg funnet ut. For jeg tar ikke høyde for at jeg faktisk ikke orker alt – at ikke alt handler om å få til all ting – men at en også trenger noen hvileskjær. Det er en tankevekker for meg at jeg er dårlig på det. Uansett – ha en fin vårdag!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ti ekstra gjester… da hadde panikken kommet her…! Hehe… Jeg er ikke så aller verst på planlegging (bortsett fra bakepulveret, hehe… og kjevlen da, men vi leier jo, så jeg vet liksom ikke helt hva som finnes her… ok, litt dårlig planlegging der…), men jeg er ganske dårlig på å beregne hvor mye tid ting tar og hvor sliten jeg blir. Jeg kan starte på full gass med noe og «plutselig» så blir det for mye. Så må minne meg selv på det med listen rett som det er… Fin dag til deg også! 🙂

   Svar
 3. EventyrElin

  Gratulerer så mye! Det kan høres ut som om det du trenger er ei trillebår…. 😉 Håper dagen blir strålende! Jeg syns jeg har blitt ganske god på å legge lista realistisk. Unger som må ligge og sove på sofaer inntullet i krøllete duker…besøk som får sjokk allerede i yttergangen… Det er mine prioriteringer 🙂 Likevel, bursdagsfeiringa for ikke lenge siden inneholdt både elglår i skiver og et hav av fruktsalat…fordi jeg ønsket det og kunne bruke tiden til det 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   En svær trillebår hadde vært noe!! Med plass til alle ungene og hele resten av stæsjet. Så kunne jeg hatt en sekk på ryggen også. Og sikkert blitt avbildet til en eller annen riksdekkende avis. Jeg mistenker at sånt tar seg bedre ut i Nord-Norge enn i Cambridge… Haha! 🙂 Takk for hilsen!

   Svar
   1. EventyrElin

    Hahaha, jeg ler av tanken på det synet. Ta bilde til bloggen om du gjennomfører… :p Visste du forresten at det er en folkehelseentusiast her nord som faktisk bruker trillebåra når han skal handle på butikken? Det var et innslag på Puls mener jeg, for ikke så mange måneder siden… 🙂

   2. ToPlussTre Innleggsforfatter

    Jeg har et bilde på lur. Dessverre ikke med trillebår, men ikke så rent lite imponerende likevel. Jeg fikk noen blikk der jeg trillet (sjanglet) av gårde på vei til bursdag og hjem igjen…! Jeg har ikke hørt om han entusiasten, men jeg tror deg så gjerne!! Haha 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s