Heia utebursdag!

Heia ute-bursdager, sier jeg bare! Siden vi ikke har bil her måtte jeg bare overkomme noen minimale transportutfordringer for å komme meg til mine egne barns bursdag i går med alle tre guttene og alt stæsjet… Heia utebursdagTamtaram! Jeg har herved brakt offentlig transport til et nytt nivå! Eventyrelin foreslo at jeg kunne prøve trillebår, som jeg egentlig syntes hørtes genialt ut, men jeg var litt bekymret for reaksjoner fra omgivelsene, så jeg droppet det.

Jeg fikk i stedet manøvrert tre gutter, en sjokoladekake, en kurv boller, ballonger, diverse pynt, kamera og ekstra uteklær med meg på sykkel. Uten å falle og brekke håndleddet på nytt! Hurra!

Heia utebursdagUngene mine elsker å være ute (for en overraskelse…)! Og siden vi skulle slå tvillingenes toårsdag (som egentlig er på søndag) sammen med datteren til en venninne sin ettårsdag fant vi ut at det var praktisk å ha feiringen utendørs. Heia utebursdagJeg har april- og augustbarn, så sånn sett er det jo perfekt med tanke på utebursdager, men jeg tror jeg kunne vurdert det samme på vinterstid! Hva er vel bedre enn å leke i snøen, spise pølser og kaker og drikke varm kakao? Utebursdag er gratis, man slipper rot inne og ungene kan leke (ganske) fritt.Heia utebursdagDet var en sliten trio som dro hjem etter to og en halv time! På vei hjem igjen fikk jeg på mirakuløst vis lastet opp alle bursdagsgavene, inkludert to lekehester, og sjanglet hjemover mens jeg prøvde å ignorere alle blikkene…

Har du hatt utebursdagsfeiring? Hva er dine forslag til kreativ utebursdag?

Ønsker deg en fin dag!Heia utebursdag

 

10 tanker om “Heia utebursdag!

 1. underveis

  Utebursdag er genialt. Vi har hatt mange varianter. Sommerjenta har jo alltid utefest. På tiårsdagen dro vi til skogs med piknikkurver og venninneflokk. Gutta er i begynnelsen av april og slutten av oktober – det er mer krevende. Begynnelsen av april er ofte sølete her omkring – da er det bedre med snø – men i år ble det riktig så bra med utedag og grilling i hagen. Vi har også hatt mørk utegrillekveld med lykter og pledd i oktober. Med store unger er det en utfordring å «konkurrere» med alle andre slags fancy «kjøpearrangementer» – og da er utebursdag faktisk ganske genialt.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Piknik i skogen – så koselig! Og det samme med mørk utegrillekveld 🙂 Jeg tipper begge de ideene skal bli benyttet her om noen år! Vi er veldig glad i å være ute, og jeg synes det gir en egen stemning (forutsatt at været er ok da…) 🙂

   Svar
 2. Carina

  Ser ut som om dere hadde en fin dag alle sammen! Utebursdag er jo genialt. Vi har ikke hatt det, men hadde egentlig tenkt til å ha det for treåringen i januar. Med aking og pølser og kakao. Men så visste det seg at hun slettes ikke ønsket seg stor (barne)bursdag, men heller besøk av én god lekevenn. Så da ble det slik. 😉 Familefeiringene er alltid fullt hus, men følte ikke at jeg kunne «tvinge» oldeforeldre som allerede hadde kjørt i to timer ut i kulda på akebrett, så da ble det full stue inne. Men når de starter med større barnefeiringer blir det akebursdag her i gården (bokstavelig talt.) Gleder meg!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Januar er jo perfekt for en utedag – som regel er det snø og fint ute – hvis man orker kulda da, men der er jo som regel vi voksne langt mer pysete enn ungene… 😉 Men jeg skjønner at du ikke trakk oldeforeldrene ut i snøen altså! Med tre gutter tror jeg også at vi slipper «billigere» unna med utebursdager – ser for meg at støy- og aktivitetsnivået kan bli temmelig høyt…!

   Svar
 3. EventyrElin

  Hahaha, hva ikke litt kreativitet kan løse…! 😉 Det så fantastisk ut, og så slipper en jo alt rotet inne. Vi har hatt nesten bare utebursdager og syns det er veldig fint. Aking, grilling, lavvo.. 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takk for det 😉 Lavvo var god bursdagsidé! Mannen min deler lavvo med en jaktkompis, så det bør kunne bli et bra bursdagslokale om noen år 🙂

   Svar
 4. Line

  Både jeg og søsteren min har bursdag i slutten av oktober, og så langt det lot seg gjøre pleide mamma å kjøre på med utebursdag 🙂 Pølsegrilling og quiz-runde i mørket i skogen var alltid stor stas! (Hvert lag fikk lommelykt og løypa var merket med reflekser)

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Høres ut som en perfekt bursdag når guttene blir litt større! Synes jeg har fått mange bra tips og ideer gjennom kommentarene her nå 🙂 Fin kveld til deg!

   Svar
 5. the SAGA by Steinsdotter

  Det ser ut som det var en hærlig bursdag.
  Og de blikkene skal du bare gi en lang * i.

  Jeg heier på utebursdager selv. Grilling i parken, ballonger i trærne og kanskje noen lyslykter. I alle fall i voksenbursdager som kan vare langt utover kvelden, når mørket kommer. Det er sååå koselig. Jeg hadde en sånn bursdag i sofienbergparken ett år. Vi fant flere langbord som vi bar under en treklynge, hadde med meg masse sarongskjørt, som ble brukt som duk. Og masse stearinlykter. hehe. Ble skikkelig koselig.

  Deilig å slippe ha huset fullt. Og ikke minst slippe all den ryddingen etterpå 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Åh, det hørtes kjempekoselig ut! Kanskje jeg skal gå for utebursdag selv i år, siden den er midt på sommeren? 🙂 Ønsker deg en strålende kveld!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s