Middag i Harry Potter-stil

I går var vi på vår første «formal Hall dinner» ved et av de eldste Collegene her i Cambridge; Gonville & Caius, som ble etablert i 1348. Det var litt som å delta i innspillingen av en ny Harry Potter-film!Middag i Harry Potter-stilOg etter et kjapt internett-søk fant jeg at mange av scenene fra de berømte filmene faktisk er fra et sånt college; bare på Oxford, ikke Cambridge…

Alle studenter ved Universitetet i Cambridge er tilknyttet et college. Mange bor der, mens andre bare benytter lesesal og andre fasiliteter. Formal Hall-middagene er en av de eldste tradisjonene ved universitetet.

Noen colleger har middag hver dag, og på enkelte, som dette, er undergraduate-studentene faktisk pliktig å spise middag i den store spisehallen 3-4 ganger i uken! Da må de ha på seg den formelle kappen som også brukes ved for eksempel avgangsseremoniene. Andre colleger har middager sjeldnere, men som er desto mer høytidelig.

Innimellom holder collegene finere Formal Hall-middager der studentene kan invitere med seg gjester. Vi  ble invitert til denne middagen av en studiekamerat av mannen min som er tilknyttet colleget. Som postgraduate-student får man sitte på «galleriet», så vi hadde greit overblikk over den fantastiske hallen!

Middag i Harry Potter-stilMiddagen ble innledet ved at det ble slått i en gongong, og ved at en av professorene ba bordbønn på latinsk. Middagsmenyen for oss på galleriet besto av fire retter med vin til, og da vi nærmet oss slutten ble det plutselig markert at alle måtte reise seg igjen.Middag i Harry Potter-stilDa var professorene ved det øverste bordet ferdig å spise, og markerte dette ved å reise seg og si fra. Det betyr at andre også har lov til å forlate bordet. Etter middagen ble det servert portvin i et av de mindre rommene på colleget, og så gikk vi en liten tur i den indre hagen.Snakk om erke-britiske tradisjoner og stil! Jeg har blitt fortalt at disse middagene er et «must» å få med seg når man studerer her, og jeg er enig – det var en spesiell opplevelse!

Og nå blir det liksom litt ekstra gøy å se Harry Potter-filmene med gutta om noen år!

Fin lørdag til deg!

Middag i Harry Potter-stil

2 tanker om “Middag i Harry Potter-stil

 1. Anna GL

  Oi! Så spennende! Gøy å få med seg slikt når man først er i Cambridge! 😀 Hva er det mannen din studerer?

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, det er mange tradisjoner og mye historie å få med seg her! Mannen min tar en MBA (Master of Business Administration). Veldig intenst og krevende år, særlig med barn, men veldig spennende å få oppleve! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s