Tvillingøyeblikk 3/2014

2 år gamle!

I 9 måneder var dere «tvilling 1 og tvilling 2». Jeg kjente dere som «han som lå nederst» og «han som lå øverst», og visste hva dere begge skulle hete. Men så mye jeg ikke visste om dere! Så lite jeg kunne ane om alt vi hadde i vente!

Tvillingøyeblikk 3/2014Det første året vi hadde sammen var en merkelig boble å befinne seg i. Det var ikke tid og rom for så mye annet enn å være oss, der hjemme i huset, inne eller på tur med hunden eller på vei til og fra barnehagen for å hente storebror. Men vi laget oss etter hvert våre rutiner og vi kom oss gjennom dagene – én dag av gangen.

Og sakte, men sikkert falt ting på plass så vi kunne finne tid og ro til å bli ordentlig kjent med hverandre. To prikk like små skapninger, men likevel så helt forskjellige! I flere måneder kunne vi skille dere kun ved å tegne den ene av dere med svart tusj på en fingernegl. I dag er dere to viljesterke, temperamentsfulle, glade, tøysete og kjærlige små gutter, på hvert deres helt unike vis!

Dere skriver hver deres historie og setter deres helt unike avtrykk hos oss hver eneste dag. Men dere har også en felles historie som bare tvillinger kan ha. Måten dere kan sette i gang med noe etter bare å ha vekslet et blikk; måten dere leker sammen, måten dere lager lyder til hverandre og ler av hverandre. Det er fantastisk å følge med på!

Dere sliter oss ut, og dere gir oss energien tilbake igjen i neste øyeblikk. Dere fyller huset med liv, glede og totalt kaos. Og stadig oftere tenker jeg at det virkelig er en gave å få lov til å være tvillingforeldre.

Tvillingøyeblikk 3/2014

 

11 tanker om “Tvillingøyeblikk 3/2014

 1. Carina

  Åh, Gratulerer så mye med dagen! Du beskriver det som en gave, og jeg har ingen problemer med å tro deg. 😉 så fint!
  Og, jeg måtte le høyt da jeg leste dette med tusj på neglene.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Tusen takk! 🙂 Det med tusjen er litt gøy, men vi hadde skikkelig angst for å ta feil av dem! Total identitetskrise, liksom… og de var virkelig like som to dråper vann de første tre månedene! I dag er de ganske lett å holde styr på – for oss. Alle andre er totalforvirret. Haha!

   Svar
 2. EventyrElin

  Hipp hipp hurra for de nydelige toåringene dine! Vet du, din blogg alene var stor del av grunnen til at jeg nærmest hadde lyst på tvillinger denne gangen… 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Oi, så hyggelig da! Men i all ærlighet tror jeg du skal være glad for at det «bare» er én der inne – med tre gutter fra før tror jeg to til kunne blitt i overkant, selv for en supermamma! 😉

   Svar
   1. EventyrElin

    Du, det eneste jeg ønsket å vite på ul var om der var en eller to….. 😉 Men jeg var så dårlig og sliten at jeg tenkte det kunne være årsaken og forsøkte å forberede meg mentalt på at det kunne være tvillinger 🙂

 3. På tjukka

  Er så imponert over tvillingforeldre! Men – er du helt bombesikker på at dere ikke har blandet de to ved en anledning? Hehe, lurer på om det er mange tvillinger der ute som var tvillling 1, men i løpet av spedbarnstilværelsen ble tvilling 2, uten at noen la merke til det… I alle fall, nydelige karer, og tenk så mye glede de får av hverandre.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Uff, sånne tanker får en tvillingmamma til å frike litt ut… det har vært min største skrekk! Det er liksom noe med at jeg visste «hele tiden» at «nummer en var han og nummer to var han», og tanken på at de skulle byttes om gir liksom helt identitetskrise… hehe 😉 Tusen takk! 🙂

   Svar
 4. trompetmor

  Gratulerer med supergutter:) åhhh de er så søte. Jeg kan nesten forestille meg det første året hvor dere lever mellom ut på tur med hunden, hente storebror og faste rutiner inne. Det må ha vært krevende, men sikker også utrolig gøy- og spesielt siden dere hadde en fra før som heller ikke var så stor. Syns det er kjempegøy å lese om dere:)

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Tusen takk, så hyggelig! Ja, det var veldig slitsomt. De første seks mnd husker jeg ikke så mye av! Men det var også veldig mange helt spesielle øyeblikk 🙂 Fin dag til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s