En vanlig dag hos oss…

Noen ganger lurer jeg på hvor alle dagene blir av! Nå har vi vært her i Cambridge i nøyaktig 235 dager. Og siden du sikkert dør etter å se hvordan en typisk dag av alle disse ser ut skal du få det her (frivillig å lese videre…)!

En vanlig dagI dag sov guttene til halv åtte! Det er ikke vanlig. De våkner stort sett mellom seks og halv syv, mens storebror sover til syv.

Vi spiser frokost i pysjen og plasserer ungene foran tv-en. Klokken halv ni stikker mannen i huset på skolen, og de dagene en eller flere av gutta skal i barnehagen tar han dem med seg.

Når frokosten er ryddet bort og niste er laget for dagen skrur jeg av tv-en så vi får tid til en liten lekestund før vi skal ut. Det går som regel i duplo eller togsett. Litt klatring i møbler og noen søskenkjærlige drapsforsøk har vi stort sett hver morgen…

En vanlig dagI dag dro vi på vår faste torsdags-lekegruppe (en slags åpen barnehage). Der er det et stort bord med puslespill, en lesekrok, et lekehus med sklie, et bord med «messy play» og hobbyting og en stor lekematte med alt fra togsett til klosser, biler, dukker og andre ting. Stor stas!

Høydepunktet i dag var malingstrykk med grønnsaker…

En vanlig dagSom jeg har sagt før er det utrolig bra med disse lekegruppene som er over alt her! Det er deilig å få kommet seg ut, treffe andre og ha noe annet rundt seg enn alle de vante lekene og tingene hjemme.

Etter lekegruppen var det sovetid for de to minste. Den benyttet jeg til å plassere treåringen foran tv-en, spise lunsj og fylle en god kopp kaffe. Som regel (på gode dager) får jeg lagt inn både litt husarbeid, blogging, avislesing og sånt her. Men ikke alltid så lenge…

Så er det tid for lekestund igjen. Og når humøret (ganske fort) dabber av og det begynner å bli uforsvarlig tett mellom hver gang noen blir slått i hodet, fratatt en leke eller faller og slår seg er det på tide å komme seg ut igjen!

Hver ettermiddag stikker vi ut i en park eller på en lekeplass. I dag har det regnet hele dagen, så det ble en våt tur!

En vanlig dagDa vi kom inn igjen spiste vi middag sammen med pappaen i huset, før han forsvant ut på skolen igjen til en ny forelesning klokken seks.

Da var det bare å sette i sving bading, kveldsmat og lesestund… før kvelden ble avsluttet med litt vanlig basing og putekrig og bajas-fakter før de endelig sovnet…

En vanlig dagResten av kvelden er min til odel og eie… de siste to timene som er igjen av den!

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?

Ønsker deg en fin kveld! 

10 tanker om “En vanlig dag hos oss…

 1. Sovebebibloggen

  Å, som jeg skulle ønske vi hadde en slags åpen barnehage, eller i det minste en lekeplass, i nærheten av her vi bor! Bare et eller annet sted å gå til hvor vi kan møte andre barn!
  Dette du beskriver høres ut som en herlig dag for barna, men masse moro å bryne seg på:) Du er flink som sjonglerer tre små på den måten!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja de lekegruppene hadde jeg nesten ikke overlevd uten… Når ungene er litt større, som våre, føler jeg liksom at de trenger å treffe andre barn og ha litt å finne på som ikke er hjemme… 🙂

   Svar
 2. Kirsti

  Dagene mine? Tja, de du beskriver, kunne vært mine for 14-15 år siden, det er med skrekkblandet fryd jeg minnes de tider! 1 liten og en bittelitt større, minstemann hjemme, storebror i «park» noen timer hver dag. Av og på med klær, inn og ut av vogn, mekling og klemmer, latter og gråt 🙂 Nå er dagene enklere, vi står opp og klarer oss stort sett sjøl, alle sammen. Mor bare minner på avtaler, og spør om dagens program. Så jobb og skole. Vi møtes til middag, evt oppfølging av aktiviteter, masing om lekser+++, ingen vil vaske opp sammen med meg lenger, eller hoppe i kurva med bretta, rene klær, eller klatre på bordet. Hve alder sin sjarm. Jeg har starta grue meg til de flytter…

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hehe, ja dagene er ganske intense! Jeg prøver å nyte tiden sammen med dem nå, men jeg skal ikke legge skjul på at det er ganske slitsomt også! Høres koselig ut med litt større barn også 🙂 Fin kveld til deg!

   Svar
 3. trompetmor

  hehe, søskenkjærlige drapsforsøk..den kjenner jeg igjen:) Mine to eldste barn var håpløse, mens de to minste her er perlevenner… pussig hvordan to søsken kan krangle så busta fyker, og andre søskenpar er venner størsteparten av tiden. Hvordan er kjemien mellom dine? er det alle som krangler like mye eller er det to som er mer på hugget seg imellom enn de andre to?
  Jeg har hatt barnehage til alle her fra de var to år og det har vært kjempefint for dem med tanke på å få være sosiale med andre barn, jeg kan tenke meg at lekepark er et fint alternativ.
  Jeg har jo både store og små, så her er det både hektisk og rolig til tider. Jeg har et innlegg på lur som jeg skrev her om dagen, om hvordan en vanlig hverdagsmorgen kan arte seg hos oss, det skal jeg jammen få publisert 🙂 gøy å lese litt om hva som skjer hjemme hos andre:)

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, jeg synes også andres hverdager er spennende å høre om 🙂 Her i huset krangler de omtrent like mye, alle tre… De er så tette i alder at jeg tipper kanskje det holder seg sånn. Og at de kommer til å være perlevenner samtidig! Barnehage fra to år er bra. Her går alle to dager hver dette året, så jeg ikke har alle tre hjemme samtidig hele tiden. Og lekegruppene er helt supre å ha! Fin dag til deg 🙂

   Svar
 4. solveig synnøve holmby

  Hos oss starter dagen 6.30 ved at jeg går inn til guttenen som ligger og snorker og skrur på lyset og sier god morgen nå skal vi stå opp. Så er det inn på badet med hele bøtteballetten. Storebror tuster med sitt enten på rommet eller vil se barnetv på tvstua. Noe han ikke får lov til for da rekker vi ikke å komme oss ut av døra til 7.30. Storebror sutrer og griner og vil opp og vil ha kos og vil ikke ha den buksa og vil bare leke litt med toget og finner ikke bamsen. Så står jeg på badet og steller den ene etter den andre mens far dusjer. Deretter krangler vi om hvem som skal bæres ned trappa først og det ender med at far må hjelpe å få en andre opp på armen slik at jeg kan bære begge to ned samtidig. Og storebror er sur og grinete for ingen vil hjelpe og løfte på han. Han er jo stor gutt og skal klare alt selv, Men så vil han samtidig være baby litt til. Ved frokostbordet er det litt ulikt med tålmodigheten til de tre små, Storebror har som regel hundre forskjellige ønsker og ombestemmer seg hundre ganger før han fornøyd snirkler smukken ut for å ta en liten bit og brødskiva som hadde feil pålegg på og dermed er vi på an igjen. De to små er som oftest fornøyde uansett hva de får. Og så får de fortsatt flaska med melk. Når mor har fått hivd i seg frokost og kaffen sin sniker hun seg ut døra og håper at ingen merker det for da skriker alle sammen. Men da er det min tur til sminkis og hårstæsj. Mens far kler på, trøster, redder, rydder og roer og prøver å bevare roen samtidig som han prøver å huske alle de 6 tingene han skal ha med seg: husnøkler, bilnøkkel, jobbnøkkel, lommebok, mobil og sekken. Og i tillegg huske alle matpakker, sekker, ekstra bleier, dresser, vogna som må inn i bilen og diverse skiftetøy til barnehagen. Vi gjør det sånn at han leverer de to minste og jeg leverer eldstemann. For å få det til å gå opp med minuttene slik at vi begge er på jobb sånn ca rundt 08. Etter jobb er det jeg som henter de to minste først siden jeg kan gå fra jobb kl 16 og har kortest vei til bh. I barnehagen er det så å plukke opp alt og få alt med seg inn i bilen. Og inn med guttenen i min lille skoda Fabia der de sitter med vanlig sikkerhetssele i stedet for barnesete som er i den store bilen til far. Når vi kommer hjem er det å få inn to gutter som er trøtte og sulte og som har lyst å være ute litt til. Men som også vil ha kos av mamma. Og jeg prøver å gi oppmerksomhet samtidig med at jeg prøver å få i gang middagen så fort som mulig før leggetid. Når middagen er ferdig ca 17.15 er det litt kos og leketid. før ungene blir satt foran barnetv og får hver sin flaske melk. Der sitter de til «Lille Jack» er ferdig sånn ca 8 minutter og så er det rundt omkring opp og ned og alt mulig. 18.15 begynner vi leggingen av twinsa mens storebror får være opp litt til. Omtrent kl 1930 er alle i seng og stille i huset.
  I helgene er det bitte litt annerledes. Kanskje sove en halv time lenger og leke ute før sovetid på formiddagen. Men stort sett det samme mønsteret. Vi finner ofte på noe lørdager og søndager sammen som familie.
  Puh og hei hvor det går!
  Ha en fin søndag i morgen. Kos deg og nyt de fine guttene dine
  Klem 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Haha! Jeg misunner deg ikke alt stresset for å komme seg ut døren tidlig på morgenen, men bortsett fra det kjenner jeg igjen det meste! Dagene er særlig intense når jeg har alle tre, fordi de er litt for små til å leke veldig godt sammen enda og fordi storebror trenger en litt annen oppmerksomhet. Men det går på et vis. Fullstendig kaos, men stort sett hyggelig kaos da! Fin dag til deg og dine! 🙂

   Svar
 5. solveig synnøve holmby

  Du er heldig som slepper stresset og som har lekepark du kan oppsøke. Og det er flott at dere kan være så mye sammen og kose dere både ute og inne. Det misunner jeg deg! Eller kanskje man ikke skal misunne siden gresset er grønt der man er hvis man husker å vanne det. Jeg og mannen hadde en koselig tur på kino i går kveld og så spiste vi en god middag ute på restaurant etter på. Og vi klarte faktisk å prate om andre ting enn ungene. Det var skikkelig kos. Men kaoset er jo koselig kaos hvis man har rett perspektiv på ting og det er ikke alltid så lett… Og jeg ser herlige små lypunkter når alle tre klarer å leke rolig og harmonisk sammen. Selv om det bare er for 5 minutter før kaoset bryter løs på nytt. Men det er en start.
  Fin uke til deg og guttene! 😀

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Så fint at dere kom dere ut! Man trenger det iblant 🙂 Ja, jeg er heldig som har mye tid med ungene. Det er slitsomt på en helt annen måte enn å være i jobb, men mye handler om innstilling som du sier! Gresset blir fort grønnere på den andre siden uansett hvis man glemmer å sette pris på øyeblikkene der man er. Fin uke til deg også! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s