Tingenes underholdningsverdi

De siste dagene har eldstemann tilbrakt i en tom pappeske.

Ikke bare han, forresten! De har byttet på. De har prøvd å komme seg to og tre oppi på en gang. Den har blitt brukt til tv-titting, til å gjemme seg i, til å slappe av i, til å spise i, lese bok i, til å tre over hodet og som båt.

Av alle badelekene vi har stående i dusjen er det to som rangerer suverent over alle de andre: En rosa og en orange plastkopp. Og to tomme dessert-plastbegere.

Tomme husholdningspapir-ruller holder som regel i et par uker.

Kosten utenfor døren. Min hårbørste. Skoene våre! Sykkellysene. Oppvaskbørsten fra ikea med sugekopp under. Pinner! I alle størrelser og fasonger. Steiner. Et reklamehefte for barnebøker. Støvsugeren! Julekortet som spiller musikk når det åpnes (vi er kommet til mai – hvor lenge kan sånne batterier holde?!). Kjøleskapsmagneter. En kjøkkensil.

Og en lang liste med ting som (stort sett) holdes utenfor rekkevidde: Mobiler, penner, kamera, nøkler, mine sminkesaker, ipod…

Blir du noen ganger overrasket over helt vanlige tings underholdningsverdi?

Fin onsdag til deg!

Tingenes underholdningsverdi

4 tanker om “Tingenes underholdningsverdi

 1. EventyrElin

  Ikke overrasket, men jeg må smile godt av innlegget ditt fordi det er så gjenkjennelig 😉 Mannen er gjerne den som handler, og særlig nå for tiden, og da kommer han hjem med varene i store esker. De holder i hvert fall en dag. Om man flytter dem inn til et annet rom kan de holde lenger.. 🙂

  Svar
 2. trompetmor

  Her leker barna like gjerne med pinner fra skogen, kongler, kleskurven, lager tog av stolene, tresleiver i badekaret osv. Vi har egentlig ikke masse leker, men bruker veldig mye av det andre vi har. Vi har selvfølgelig lego, duplo, togbane, tegnesaker og en del småbiler, men jeg ser at når vi er på besøk hos andre så florerer det av elektriske duppeditter og plastleker i alle varianter. Vi har heller ikke verken huskestativ eller trampoline ennå, men trampoline har jeg lovet at vi skal kjøpe i sommer. Jeg tror det er sunt å bruke kreativiteten sin, til å finne alternativer og bruke naturen hvis man har muligheten til det. Mange ting har underholdningsverdi og jeg tror barna finner den i alt om man ikke har flust av andre ting som overstyrer helt:)

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Jeg er heller ikke så glad i de plastlekene (særlig ikke de som lager masse lyd, hehe), så jeg prøver å styre unna de. Duploen og togene har storebror lekt omtrent daglig med siden han var halvannet år, og det er fortsatt morsomt. Ellers leker de med det meste, og ofte det som ikke egentlig er «leker» 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s