Boktips: Den lille prinsen

Jeg har hatt noen timer å slå ihjel i Paris denne helgen. En del av dem ble tilbrakt i selskap med kaffe latte og historien om «Den lille prinsen», en klassiker som er oversatt til over 180 språk og har solgt i over 80 millioner eksemplarer. Den lille prinsen

«All grown-ups were children once (but most of them have forgotten)»

Antoine de Saint-Exupery (The Little Prince, 1943)

Historien handler om en pilot som krasjlander i en øde ørken og møter på en liten prins som er på besøk fra en annen planet. Gjennom møtet med den lille prinsen oppdager piloten mange av livets små finurligheter.

Boken er en hyllest til barndommens skjønnhet og visdom, som har en tendens til å bli borte for oss etter hvert som vi vokser opp. Den kan leses som en barnebok, men har et eget budskap til oss voksne som har så lett for å glemme barnet i oss.

Har du lest «Den lille prinsen»?

Fin kveld til deg!

Den lille prinsen

8 tanker om “Boktips: Den lille prinsen

 1. trompetmor

  Nei, jeg har ikke lest den, men fikk veldig lyst nå:) har ikke hørt om den engang jeg tror jeg. De har den sikkert på biblioteket så jeg skal se om jeg får tak på den og lese den! takk for tipset! Ha en flott 17.mai uke!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Anbefales! Det er en søt liten bok som du leser gjennom på et blunk 🙂 Hjelp… er det 17.mai allerede…! Det har jeg ikke tenkt over før du sa det nå…! God uke til deg også!

   Svar
 2. Line

  Åh, jeg har ikke lest den enda men den står i bokhylla! Jeg ønsket den spesifikt til Kaspers dåp (for godt over ett år siden..) fordi jeg har hørt den er så fin 🙂 Kanskje jeg skal prioritere å lese den i sommer?

  Svar
 3. the SAGA by Steinsdotter

  Jeg hadde Den lille prinsen som barn, og jeg elsket den.
  Tok vare på den helt til jeg ble voksen, og leste den til Sara når hun var mindre.
  Den forsvant dessverre i et flyttelass en eller annen gang.

  Nydelig vakker bok!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Jeg gleder meg til å lese den for guttene etter hvert! Kan ikke skjønne at jeg ikke har lest den før. Håper du har kommet i orden med flytting og sånn! Fin kveld til deg! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s