Helt rolig…

Jeg satt på piknikpleddet og ante fred og ingen fare da jeg la merke til toåringen min som viste uvanlig stor interesse for noe midt på en trestamme. Da jeg kom bort så jeg det:

Helt rolig... Han sto med hånden halvveis inne i et vepsebol i et hull på trestammen, og rundt hodet hans surret et femtitalls vepser.

Om jeg beholdt roen? Å ja da. Som den sindige og avslappede mammaen jeg er løftet jeg ham forsiktig bort mens jeg sa: «Mamma må bare løfte deg bort her, for inni der bor det veldig mange vepser som kan bli litt sinte hvis vi kommer for nærme, skjønner du…». Ehm…

Det var vel nærmere noe sånt: «Kom her, lille venn. Kom her vær så snill. KOM HER NÅÅÅ!!!»

Men der sto han, og så på meg med store øyne, pekte på hullet i stammen og sa: «Look there! Bies! Look!!» med stor fascinasjon i stemmen.

Da hylte mor på far med et skingrende «FÅ HAM BOOORT!!!», og øyeblikket etter var han reddet. Uten et eneste stikk, utrolig nok! Bare litt sjokkskadet, men det var mer min feil enn vepsens.

Søndagen for øvrig var ganske så idyllisk. Vi hadde piknik med et vennepar og deres to små jenter på Anglesey Abbey, som er en stor gammel eiendom med et fantastisk hus og et stort park-anlegg som er til allment bruk.

Helt rolig...Helt rolig...Min snart-fireåring flørtet med sin jevnaldrende venninne og tok ablegøyene sine til et nytt nivå for hver gang hun fniste og lo litt av ham.

De tre toåringene løp stort sett rundt og gjemte seg i buskene. Alle fem barn dro hjem med skrubbsår på knærne, brennesle-blemmer på armer og ben og jordbærflekker på klærne.

Men ingen vepsestikk. Takk og lov!

Er du helt kul og avbalansert når det kommer til vepser og andre småkryp?

Håper helgen din har vært bra. God mandag!

Helt rolig...

4 tanker om “Helt rolig…

 1. Anna GL

  Herlighet så bra det gikk som det gikk! Nei, jeg hadde nok hatt panikk som bare det. Hadde sikkert kastet meg over han og løpt to hundre meter før jeg hadde sett meg tilbake. 😀

  Svar
 2. EventyrElin

  Jeg roper også på pappaen. Det er fornuftig av O`så mange grunner…! 🙂 Takk og lov at det gikk bra med gutten din, da!

  Jeg har tråkket på jordvepsebol som lita. Jeg hylte og sprang (som jeg har fortsatt med resten av min karriere…) mens min søster ble stående og hoppe og hyle til mamma kom og berget henne derfra. Jeg trenger vel ikke utdype nærmere hva slags taktikk som funket best..? 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Uff det må ha vært en traumatisk opplevelse!! Jeg har blitt stukket av veps en eneste gang, da jeg lekte på stranden og det lå en doven veps nedi sanden. Husker det krystallklart! Jeg hyler generelt i møte med alle småkryp og ber mannen komme meg til unnsetning… 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s