Kontroll over tiden

Å prioritere hva jeg skal bruke den lille tiden jeg har helt for meg selv i løpet av en dag til er alltid en liten utfordring!

Kontroll på tidenFor det første er det jo mye som «må» gjøres, men som ikke er så lett å få gjort når jeg har hendene fulle med ungene. Husarbeid, matlaging, regninger som skal betales, og så videre. Og så kommer en laaaang rekke med ting jeg gjerne skulle brukt litt tid på hver dag, men som altfor ofte glipper:

Skype-samtaler med venner og familie hjemme som er opptatt på dagtid og i tillegg er en time foran oss slik at det fort blir altfor sent å ringe på kvelden…

Trening; noe jeg faktisk er ganske flink til å prioritere fordi det har så mye å si for hvordan jeg føler meg. Men det blir ofte et lite kompromiss innimellom andre ting, som å jogge til en lekeplass med guttene eller gjøre styrkeøvelser på stuegulvet mens de ser tv…

Boklesing… akk, min evige dårlige samvittighet! Ikke så mye fordi jeg burde lese (det er jo ikke egentlig så mye her i livet man ), men fordi jeg har lyst.

Eller å lage ordentlig middag! Jeg har et lite repertoir av retter som jeg smeller sammen kjapt og effektivt, og de er sunne og greie nok. Men jeg skulle gjerne brukt bitte litt mer tid på å planlegge og hente inspirasjon til sunne og enkle hverdagsmiddager, så det ikke blir så rutinepreget.

Lese nettaviser, blogger og ikke minst skrive selv…

Men noe av det som krever aller mest selvdisiplin er faktisk å skape rom for ikke å gjøre noen verdens ting! Som å bare sitte med øynene lukket inntil en varm murvegg og kjenne solen varme mot ansiktet. Eller sitte helt stille og studere en blomsterhekk. Jeg tror hodet trenger det, like mye som kroppen trenger trening!

Kontroll på tidenDet handler jo som regel om prioritering. Man får til det man virkelig vil, men da må gjerne noe annet vike. Med jevne mellomrom må jeg tvinge meg til å ta litt kontroll over tiden. Bestemme meg for å gjøre en ting fremfor noe annet.

I det siste har bloggen veket for fantastisk vær og mye utetid. Når jeg har hatt en liten time ledig mens ungene sover har jeg tatt med meg et pledd, en bok og en kopp kaffe ut i solen. Min lille «hage» er bokstavelig talt en parkeringsplass der jeg finner meg en skjermet solplass mellom bilene, og så står vinduet til guttene oppe så jeg hører når de våkner.

Solstrålene er skjønne likevel! Og kaffen smaker godt. Og jeg er verdens heldigste som tross alt kan tilbringe nesten all min tid utendørs når været er sånn som nå!

Får du skviset inn alt du skulle ønske når du har ledig tid? Tar du deg små pauser til å bare nyte stillheten?

God helg til deg!

Kontroll på tiden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s