Saftig sitron- og limekake

Jeg prøvde meg på denne sitronkaken nå i helgen og har bare en ting å si: Fantastisk godt! Jeg er vanligvis ikke så glad i sånne «tørre» kaker, men denne smaker supersaftig og sommerlig! Perfekt sammen med friske jordbær rørt sammen med noen dråper balsamico og litt sukker.

Saftig sitron- og limekakeOppskriften fant jeg i en bok jeg nettopp fikk av en venninne, som for øvrig passer perfekt for meg med tanke på tiden jeg har til disposisjon når det gjelder matlaging: The Busy Mum’s Cookbook (Mary Gwynn).

Sitron- og limekake

Du trenger:

230 g smør (godt romtemperert)

230 g golden caster sukker (uraffinert)

4 medium egg

175 g selvhevende hvetemel (evt vanlig)

1 teskje bakepulver

50 g malte mandler

Raspet skall og juice fra 1 sitron

Raspet skall og juice fra 2 lime

50 g vanlig sukker

Forvarm ovnen til 180 grader eller 160 grader varmluft. Smør en  rund kakeform (20 cm diameter) og kle bunnen med bakepapir.

Ta egg, smør og uraffinert sukker i en stor bakebolle. Sikt inn hvetemelet og bakepulveret og tilsett mandler og skallet fra lime og sitron. Bland alt sammen med en håndmikser på laveste fart og bare akkurat til alt er blandet jevnt.

Hell røren i kakeformen og stek 35-40 minutter til kaken har hevet bra og ikke noe røre henger igjen på en fyrstikk i midten.

Ta kaken ut av ovnen, strø over 50 gram vanlig hvitt sukker og hell over saften fra sitron og lime. La kaken avkjøles i formen.

Jeg serverte sammen med friske jordbær delt i fire og blandet inn med en spiseskje balsamico og litt sukker (smakes til).

Smak av sommer!!Saftig sitron- og limekake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s