Mattips til hytteturen: Honningmarinert kylling

I dag drar vi på en liten bilferie her i England, til Lake District nasjonalpark et stykke nord. Vi kommer sent frem og har leid et lite cottage midt på landsbygda, så jeg har forberedt middagen på forhånd så det bare er å sette rett i ovnen når vi kommer dit.

Honningmarinert kylling:

Honningmarinert kyllingCa 2 kilo kylling

2 ss olivenolje

2 ss flytende honning

2 ts malt spisskummen

2 hvitløksfedd, presset

1 ss rødvinseddik

Salt og pepper

Bland ingrediensene til marinaden og hell over kyllingen. Pakk inn i en matpose og legg i en kjølebag til bilturen. Legg kyllingen i en ildfast form og hell over 150 ml vann. Stek på 220 grader celcius i 15 minutter, deretter 190 grader i en time. La hvile ti minutter. Server med kokte poteter (kan eventuelt stekes i båter i ovnen sammen med kyllingen og litt rosmarin) og brokkoli eller en salat.

Mannen min er endelig ferdig med eksamener, så det skal bli bra med litt ordentlig familietid! Jeg gleder meg til å se en annen kant av dette landet vi har bodd i snart ett år, og det skal visst være vakkert i Lake District.

God helg til deg!

Honningmarinert kylling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s