Engelsk landsbyferie

Jeg hadde neppe kommet på å leie et cottage i en liten engelsk landsby hvis vi ikke bodde her dette året. Men vi hadde lyst til å se litt av England før vi reiser, og mange vi har snakket med har anbefalt Lake District og områdene rundt. Kombinasjonen barnevennlig, rimelig bolig, vakker natur og bøtter og spann med sjarm er perfekt!

Engelsk landsbyferieKjøreturen fra Cambridge til landsbyen Kettlewell tok om lag fem timer, og det var med to lange rastepauser underveis. I løpet av den siste timen-halvannen forvandlet landskapet seg fra det frodige, grønne og flate vi kjenner så godt fra Cambridge til vakre åser, fjell og elver.

Engelsk landsbyferieOg plutselig var vi midt i den mest sjarmerende lille landsbyen du kan tenke deg!

Du vet sånne som du ser på engelske romantiske komedier? Små klynger av murhus, en kirke midt i sentrum, sauer over alt og folk som sier hei og slår av en prat med alle.

Engelsk landsbyferieLandsbyen er for anledningen pyntet med gule vimpler og sykkel-effekter over alt, for Tour de France går gjennom Kettlewell om et par dager. Tydeligvis en stor lokal-begivenhet!

Engelsk landsbyferieVi bor i et lite cottage hvor det knirker i gulvene og er lavt under taket, og rett utenfor døren går det turstier og kjerreveier opp på fjellet. Så vakkert!

Engelsk landsbyferieEngelsk landsbyferieSå hva har vi gjort? Gått turer, spist is, lest bok, hilst på sauer og høns som rusler rundt omkring her. Fått masse frisk luft og kost oss både inne og ute. Perfekt for sånne som meg som foretrekker fjell fremfor sjø og som liker å kunne være litt aktiv. Og perfekt med barn!Engelsk landsbyferieOm du fikk lyst til å prøve deg på engelsk landsbyferie kan jeg anbefale Lake Distrikt-området, og om du går inn her finner du massevis av boliger til utleie!

Synd vi bare har et par dager her – jeg kunne blitt en uke, minst!

PS – komedien Calendar Girls (2003) er forresten filmet i Kettlewell. Det er en varm, morsom og rørende feel-good film som passer perfekt en sommerkveld! Jeg fant den frem fra videosamlingen her og så den i går kveld.

Fin kveld til deg!Engelsk landsbyferie

4 tanker om “Engelsk landsbyferie

    1. ToPlussTre Innleggsforfatter

      Jepp – idyllisk er riktig 🙂 Jeg er svak for engelske filmer… ekstra morsomt å befinne seg midt i scenene i en av dem! 😉

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s