Skal, skal ikke…

Vi er i tenkeboksen. Har vært det en god stund. Vi grubler og diskuterer og planlegger og funderer. Går i sirkel. Og starter på nytt igjen.

Vi har lyst til å bli her i England lenger enn vi hadde tenkt. Det forutsetter imidlertid at en del brikker i livet vårt må falle på plass. Men noen ganger er livet dessverre sånn at brikkene ikke faller på plass før etter at man har tatt et valg!

«You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.«

Steve Jobs

Når jeg ser tilbake på livet mitt til nå har jo alt falt på plass, selv de mest kaotiske og uforutsigbare og vanskelige situasjonene har vist seg å ha en mening på sikt.

Noen ganger må ta en sjanse. Stole på at det ukjente ordner seg. Eller bestemme seg for å velge det trygge og forutsigbare, der man vet nøyaktig hva man går til.

Vi kan reise hjem til en trygg jobbsituasjon, barnehageplass til alle tre guttene i en fantastisk fin barnehage, til hjemmet vårt og familien vår og til livet vårt for øvrig.

Eller vi kan utvide oppholdet vårt her. Satse på at alle brikkene legges, en etter en, etter hvert som hverdagen går sin gang. Og at vi i etterkant vil se tilbake, uansett hva som skjer, og si at «det var jo akkurat sånn det var meningen at det skulle bli!«.

Kanskje vi lurer oss selv inn i et av livets største feller: Å tro at vi har kontroll. For egentlig har man vel ikke det? Selv ikke der man velger det trygge og forutsigbare? Hva som helst kan jo vente rundt neste sving, godt eller fælt! Og da handler det vel til syvende og sist om å bekymre seg mindre og leve mer?

Det føles som jeg har sittet to måneder i en boble og plukket blader av en Tusenfryd, som jeg gjorde da jeg var liten… skal, skal ikke, skal, skal ikke, skal, skal ikke… skal?

Har du tatt noen vanskelige veivalg som har vist seg i ettertid å være rett?

Ønsker deg en fin kveld!

Skal, skal ikke...

8 tanker om “Skal, skal ikke…

 1. EventyrElin

  Åh…jeg bare kjenner at jeg ble veldig engasjert i og spent på hva dere velger… En angrer vel bare på de sjanser en ikke hopper på…? 😉 Lykke til med valget, uansett! ♡

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, det er noe med det… Magefølelsen forteller begge hva vi vil, men det er vanskelig når alt det praktiske, økonomiske osv går litt på akkord med ønskene… Takk for det! 🙂

   Svar
 2. Tone

  Si ifra hvis du trenger praktisk info! Kanskje vi får tid til den playdaten likevel, da 🙂

  Svar
 3. gromykl

  Lykke til! Følg magefølelsen, trives dere er det nok ikke dumt å bli litt til – Norge forsvinner ikke og et år fra eller til har ikke så mye å si i den store sammenhengen 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Sant det. Vi føler liksom begge at det er litt «nå eller aldri» – vi ønsker jo Norge på sikt, og det koster såpass mye å flytte med barn, at vi neppe reiser ut igjen når vi først har kommet hjem. De ni månedene vi har vært her har gått altfor fort!! 🙂

   Svar
 4. Anna GL

  Ja, se der ja! Forstår godt at dette er et tøft valg å ta. Det kjente og kjære, eller det utfordrende og spennende? Hvis man føler økonomi og boforhold og slike praktisk forhold ligger til grunne for et år til, så syns jeg dere skal hoppe i det. (Det er jo selvfølgelig veldig enkelt for meg å si det, som ikke sitter i samme situasjon som dere.) Men hvis de tingene er på halv åtte og man er bekymret for å ikke få det til å gå rundt, så tror jeg kanskje jeg hadde reist tilbake til Norge. Det er jo som du sier: man vet jo aldri hva utfallet egentlig vil bli.

  Lykke til, i hvert fall! Gleder meg til å høre om fortsettelsen! 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hmmm… det er det som er problemet: Økonomi og boforhold og øvrige praktiske ting ligger overhodet ikke til rette akkurat nå… Det er der vi krysser fingrene og håper at verden ser annerledes ut om et par uker…! Hvis ikke står vi med to valg: Følge fornuften eller følge magefølelsen 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s