Sånn er det med tvillinger!

Har du sett denne videoen av alenemoren som forsøker å legge sine toårige tvillinggutter? Det har jeg. Og jeg lo så tårene trillet, for dette er temmelig gjenkjennelig for en tvillingmamma!

OK, så bruker vi kanskje ikke to og en halv time på leggingen. Ikke hver dag.

Men det skjer titt og ofte at det tar godt og vel en time. I alle fall hvis de er i det rette lunet (les: Litt oppspilte og i tøysehumør, og/eller litt overtrøtte).

Sånn er det med tvillingerEr det oss det er noe i veien med? Er det noe vi har gjort helt feil? Roer vi dem ikke godt nok ned før legging, sover de for lenge på dagen, har de det for lyst/varmt/kaldt/mørkt på rommet, er vi lite konsekvente, er vi for lite grensesettende, gir vi dem ikke nok kos og kjærlighet?

Jeg drister meg til å si NEI. Vi har tvillinger!!

Vi har en storebror til disse to. Og med unntak av de helt normale nattlige oppvåkningene til han var omkring to år fordi han mistet smokken, var syk eller bare ville ha dynen pakket rundt seg har han stort sett lagt seg ned og sovet fra leggetid til han våknet dagen etter.

Vi har ikke gjort noe annerledes med tvillingene våre. Men annerledes? Det er det!!

Vi har ikke gått til steget å skille dem på hvert sitt rom, for det har vi ikke hatt plass til. De har hver sin seng. Som de gladelig deler, ved å krabbe frem og tilbake på besøk til hverandre. Eller hoppe og sprette i. Kaste dynene sine ut av. Ha putekrig med kosedyr og smokker.

Vår leggerutine (etter kveldsmat, lesing og nattasang) består ikke av å løpe inn og ut av to forskjellige rom. Ut over det er det ganske likt som i videoen over. Løfte en tvilling ut av den andres seng. Legge ned og si «nå er det natt, nå skal du sove». Legge den andre ned. Samme prosedyre. Mens førstemann spretter opp igjen som troll ut av eske. På’n igjen.

Inn og ut. Legge ned. Ut igjen og inn igjen. Legge ned. Plukke opp dyner og kosekluter. Ut igjen. Og inn igjen. Til de endelig sovner (som regel av ren utmattelse).

Sånn er det med tvillingerNoen ganger er vi heldige og de sovner på flekken. Som oftest har vi noen runder. Tjue minutter. Halvtime. Rett som det er tar det mye lengre tid.

Og storebror? Han sovner når vi legger ham. Hvorfor skal han bry seg med å hoppe i sengen, kaste dynen sin veggimellom, stå på hodet og lage apekattlyder? Det er ingen tvillingbror der som gir ham respons.

Det sies at tvillingmammaen i videoen over har fått mye pepper for sine morsferdigheter. Det er mulig undertegnede også er helt håpløs i oppdragerrollen.

For det er klart:

Vi har ikke prøvd å binde dem fast i sengen med stropper. Vi har ikke slått dem, som noen presterer å foreslå at denne tvillingmammen burde gjøre. Vi har ikke skreket og ropt og stengt dem inne på et mørkt rom helt alene.

Det er mulig jeg er den eneste tvillingmammaen som kjenner meg igjen i videoen over. Men før du gjør deg opp en mening:

Har du prøvd deg som tvillingforelder selv? Jeg kan garantere at det vil gi deg noen interessante  erfaringer…!

Sånn er det med tvillinger

10 tanker om “Sånn er det med tvillinger!

 1. Jannicke

  Ha ha, ikke sett videoen før nå, men ei venninne nevnte den i dag, faktisk. Veldig gjenkjennelig!
  Vi hadde riktignok også våre på ett rom, og hvis jeg skulle gitt Henriette et tips er det å bruke sprinkelseng… 😉 Vi var nok ganske heldige meg gutta våre som aldri helt knakk koden med å krabbe ut av sprinkelsenga før de var tre år.
  Jeg husker VELDIG godt det året vi måtte sitte inne hos dem helt til de sovnet, hver dag, og det kunne godt ta to timer. Hvis vi prøvde å gå ut gråt de så de kastet opp. Herlige tider…

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, sprinkelsengen har vært vår redning… inntil for noen måneder siden, da de begynte å krabbe ut av dem… 😉 For et styr det kan være!! Tror ikke leggingen er det jeg kommer til å savne mest med denne alderen… 😉

   Svar
 2. solveig synnøve holmby

  Uff ja dette var strevsomme saker… Jeg er glad jeg ikke har det på den måten. I dag sovnet begge på et blunk. Slitne etter første dagen i barnehagen. Men de samme tankene har nok streifet meg også, om vi gjør det riktig og hva vi gjør galt, de gangene ting ikke funker. De har heldigvis ikke begynt å krabbe ut av sprinkelsengene enda. Men de har show med å kaste smukker, bamser, dyner og puter ut av senga. Og skriker like høyt etterpå fordi de savnet bamsen og smukken sin og vil ha den likevel. Men det er ikke lettere med en storebror heller. Nå for tiden er det han som gir oss utfordringene og svett panne når det er tid for legging. Sukk… Heldigvis gjør vi noe riktig. Og jeg er sikker på at du også gjør mye riktig. På tross av liten plass. Du er flink!! Heia deg 🙂
  Ha en fin kveld. Klem 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Mitt inntrykk er at alle har noe trøbbel med leggingen i perioder… hvis de sier de ikke har det vet jeg ikke helt om jeg tror på det, hehe 😉 Men det er nok noe ekstra med disse tvillingene. Det «showet» foregår stort sett hver kveld her. Og i bilen. Kaste smokk og koseklut og så hylskrike rett etterpå for å få det igjen. Temmelig stor tålmodighetsprøve innimellom! Heia deg også… og alle andre tvillingforeldre 😉 Klem

   Svar
 3. trompetmor

  hehe.- det ser forferdelig slitsomt ut og jeg kjenner igjen hele opplegget, Jeg har to barn med to års mellomrom og de holdt på slik da de var to og fire år. De hadde fått nye rom, det var sommeren og endrede rutiner, jeg var alene med dem og holdt på en halv sommer på samme måten før de innså at mor ikke gir seg. Det holdt på å ta livet av meg! vel, det er lenge siden nå og nå legger de seg selv og sover pent i sengene sine…skulle bare mangle når de er blitt femten og sytten år. Jeg er imponert over alle som får sine barn til å sovne umiddelbart, men noe riktig må jeg har gjort denne gangen, for de to minste sovner uten problemer og har gjort det hele veien:)
  En fortsatt fin sommer til deg!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja det er ordentlig slitsomt innimellom!! Men som du sier går det nok over… det vil overraske meg også om de holder på sånn når de er tenåringer… 😉 God sommer til deg også!

   Svar
 4. Sovebebibloggen

  Så utrolig fint et siste bildet var!
  Og ja, lo også så jeg grein av den videoen. Helt herlig, men kan jo tenkes at mor blir litt sliten i lengden. Men det gjorde seg så absolutt på film! 😀

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takk for det! Og jepp – jeg tenkte underveis at vi kanskje burde hatt en film av våre to også… ikke for å legge ut offentlig, men det kunne nok vært ganske morsomt å se sammen med dem om noen år…! 😉

   Svar
 5. casadidriksen

  Thihi. Selv med bare en i slengen så kjenner jeg meg igjen i den videoen.. All ære til dere som har to i slengen. Og vil bare si at bloggen har blitt veldig fin!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Tusen takk! Jeg tror de fleste kan kjenne seg igjen i hvert fall i noe av det der… 😉 Skjønner godt at hun er sliten om kveldene! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s