Fint å være (amerikansk) i Norge

Vi har hatt besøk av våre amerikanske venner fra Cambridge i snart en uke. Da er det jo klart at vi må vise dem litt av landet vårt!

Norgesferie med barnMed fem små barn under fem år på lasset er det litt begrenset hvor ambisiøse ferieplaner man kan ha. Men det er ikke noe problem å fylle en ferieuke med innholdsrike opplevelser!

Stikkord: Bilturer. Med velfylt kjølebag med mat, rikelig med underholdning i bilen og mange stopper underveis. Mye utendørsaktivitet. Og stadige sjekk på yr.no med håp om at værgudene er på vår side.

Det har gått overraskende bra. Og det har ikke manglet på anerkjennende ord fra våre venner!

De er stumme av beundring over naturen, etter å ha kjørt fra Oslo via Hallingdal til Sogndal og tilbake over Flåm og Aurland. De har tatt en tur over Hardangervidda, de har gått fottur på Hallingskarvet og de kan ikke skjønne at noen vil foretrekke utenlandsferier om man bor midt i dette paradiset.

Norgesferie med barnKontrastene er store, og det er det jeg liker best med landet vårt. Innendørs lekeland en dag, klatre oppover en fjellside i regn og tåke neste dag, la ungene kjøle seg ned i en fontene midt i en småby mens de spiser is dagen etter igjen, kjøre ferje over en fjord og lete etter lemen på fjellet.

Norgesferie med barnNorgesferie med barnVåre venner er forbauset over hvor rent og fargerikt det er her. De slutter ikke å more seg over tanken på at de dusjer i og drikker «Voss vann» rett fra springen og de lurer stadig vekk på hvor alle menneskene «egentlig» bor (selv i Oslo virket det visst nokså folketomt).

Det beste med Norge er ifølge dem hvor barnevennlig det er her. Fri natur, lekeplasser over alt, fremmede mennesker og betjening på spisesteder som virker oppriktig glad for å ha småbarn løpende rundt bena.Norgesferie med barnDe synes selvsagt at maten er latterlig dyr (men veldig god), de tør knapt gå inn i en eneste butikk i ren frykt for å bli ruinert og kunne ikke tatt seg råd til å komme i det hele tatt hadde det ikke vært for at de kunne bo på feriestedet vårt.

De har spist brunost til den store gullmedalje, de synes det høres ut som vi synger når vi snakker, de synes vi er gale som tar tran i flytende form hver dag og de har inntrykk av at vi nordmenn spiser sveler, vafler, boller og lefser til lunsj hver dag. De er glad de er her på sommeren og lurer på om de ville overlevd en vinter her.

Men konklusjonen er klar:

Vi nordmenn bør jammen være klar over hvor bra vi har det!!

Jeg er enig. Norge er et bra fint land å ha ferie i! Hva sier du?

Norgesferie med barn

4 tanker om “Fint å være (amerikansk) i Norge

 1. casadidriksen

  Av og til er må det noen «utenfra» til for å vise hvor bra man har det.. Men jeg er helt enig. Norge er et flott ferieland, om enn noe dyrt. Presterte å betale 200 kroner for en tallerken rømmegrøt og tre biter fenalår i sommer. Der snakker man inntjening..

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Det er sant! Og ja, prisene på turiststeder er helt vanvittige! Vi har stort sett holdt oss til medbrakt når vi har reist rundt… 😉

   Svar
 2. Line

  Norgesferie er det absolutt beste! (Og det aller, aller beste – er at jeg bor i den perlen av norsk natur som Notodden er, her liker vi oss altså!)

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Enig med deg! Så sant det ikke pøsregner hele ferien, som man jo risikerer her i landet. Mindre stress å feriere på hjemmebane med små barn også 😉 Notodden kjenner jeg ikke så får vel bare sette det på listen da! Fin kveld til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s