Tvillingøyeblikk 5/2014

Det er synkronsvømming på høyt nivå med eneggede tvillinger!

De er så like i måten de beveger seg på! Lyder og mimikk. Hva de synes er gøy. Temperament. Utvikling. Med alt fra tenner til å lære å krabbe eller gå kommer den ene som regel noen dager foran den andre, og det meste skjer i samme rekkefølge.

De har selvsagt sine «likes» og «dislikes» og forskjeller i personlighet som vi nærmeste kjenner til. Men på det jevne er det likevel helt utrolig hvor like de er!Tvillingøyeblikk 3/2014Det er kanskje den største utfordringen med tvillinger, og særlig eneggede:

Å bli kjent med dem hver for seg, se dem for den de er og behandle dem som to individer og ikke alltid som en enhet.

Språket er noe av det jeg synes er mest fascinerende å følge. De har ganske nøyaktig det samme ordforrådet, og uttalen er lik. En salig blanding av norsk og engelsk. Total språkforvirring.

Det er «racerblum» (racerbil) og det er «car». De sier «look» i stedet for «se», «night night» når de skal sove og «bye bye» når vi drar. De komponerer sine egne ord og bruker dem begge to, selv om de ikke gir mening for andre enn dem selv.

Det norske ordforrådet har tatt seg opp de siste ukene selv om stremmeleiet fortsatt er engelsk. Nå setter de så smått sammen ord til setninger, og det merkelige er at det stort sett er de samme ordene som plukkes opp av begge!

Når vi sitter i bilen kan den ene av dem peke entusiastisk ut av vinduet og komme med tre-fire ord som vi ikke skjønner bæret av. Det festlige er at broren klarer å gjenta nøyaktig det samme med like stor innlevelse, som om det er helt innlysende hva de snakker om!

Jeg har fortsatt ikke klart for meg om de skjønner hva den andre sier eller om det bare er en måte for dem å kommunisere med hverandre ved å herme etter det den andre sier og gjør.

Det er som om de avtaler seg i mellom noen ganger, eller venter på at den andre skal si noe sånn at de begge kan begynne å ta i bruk det samme ordet samtidig!

De har definitivt et felles «lydspråk» og kroppsspråk, som de bruker når de leker sammen eller når de tøyser med oss.

De er morsomme. Rare. Søte. Og veldig, veldig fascinerende!

Har du (eneggede) tvillinger? Opplever du at de utvikler seg veldig likt? Synes du det er utfordrende å gi hver av dem nok oppmerksomhet som enkeltpersoner?

God mandag til deg!  

Tvillingøyeblikk 3/2014

2 tanker om “Tvillingøyeblikk 5/2014

 1. Kine

  Det er fascinerende med tvillinger og hvordan de utvikler seg og forstår hverandre! Selv er jeg tvilling med en gutt og vi hadde også vår egen kommunikasjon som bare vi forstod. Og selv i dag, når vi nærmer oss 30, kan vi snakke sammen uten at foreldre forstår stort, fordi vi kan snakke så fort sammen at de ikke henger med, hehe 😉 Spennede å følge dere i livet som småbarnsforeldre i England – du skriver godt!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Så morsomt å høre erfaringene til en som er tvilling selv! Ja, det er utrolig fascinerende og jeg tror dere tvillinger deler noe helt spesielt. Takk for at du titter innom! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s