Smuldrepai med bjørnebær og eple

Blackberrie and apple crumble må være noe av det mer britiske jeg har vært borti så langt her! Stort sett alle spisesteder har en eller annen crumble med frukt eller bær på dessertmenyen.

Historien bak min crumble pai er som følger: Vi var ute og plukket bjørnebær langs elven forrige helg da et eldre par kom bort til oss og sa «Så, dere har bærene. Nå trenger dere bare eplene!». De forklarte oss deretter at bjørnebær og epler er en klassiker når de kokes sammen med sukker og smør og serveres med et lokk av smuldrepai over og vaniljeis ved siden av. Jeg måtte selvsagt rett hjem og teste det ut og kan skrive under på at det er en vinner!

Blackberrie/apple crumble

Blackberrie/apple crumbleDeigen:

120 gram mel

60 gram sukker

60 gram usaltet romtemperert smør

Hell mel og sukker i en stor bolle og jobb inn smøret med fingrene til det er en lett smuldredeig. Strø deigen over en langpanne med bakepapir eller en paiform (skal ikke trykkes ut) og stek på 190 grader celcius i 15 minutter.

Fyllet:

300 gram epler uten skall og kjernehus skjært i terninger

Ca 115 gram bjørnebær

30 gram usaltet smør

30 gram sukker

1/4 teskje kanel

Start med å varme smøret og sukkeret til kokepunktet og la det småkoke til en lett karamellaktig konsistens. Tilsett eplene og la det småkoke i 3 minutter. Tilsett bjørnebærene og kanel og la småkoke i 3 minutter til. Ta gryten av platen og la hvile under lokk noen minutter.

Jeg brukte nyplukkede bjørnebær; husk at dersom du bruker de frosne fra butikken kan det være lurt å helle av litt væske når du har tint dem så ikke blandingen blir altfor fuktig.

Legg blandingen med frukt i en ildfast form og strø over crumble (smuldrepaien). Stek i ovnen i 5-10 minutter rett før servering så paien er varm.

Serveres med vaniljeis!

Blackberrie apple crumble

4 tanker om “Smuldrepai med bjørnebær og eple

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s