Styrkedrikken

Høsten er her og de første forkjølelsene kommer snikende. Et gammelt triks du helt sikkert har hørt er å drikke store mengder te med raspet ingefær, sitron og honning. Men visste du alle fordelene med å drikke grønn te?

StyrkedrikkenGrønn te (og mørk sjokolade!) er stappfulle av betennelsesdempende plantestoffer. Grønn te kan senke mengden av fett som lett klistrer seg på åreveggen og forebygge diabetes, hjerte-karsykdom og kreft. Det kan redusere opptaket av sukker fra tarmen og øke både insulinfølsomheten og opptaket av blodsukker i cellene. I tillegg kan det bidra til at du reduserer matinntaket, dempe fettopptaket og øke det antallet kalorier som forbrukes når dy forbrenner mat (Berit Nordstrand, 2014).

Ikke småtteri altså!

Men best av alt: Te er godt! Det er myyyye kos i å holde rundt en varm tekopp i sofaen på kalde høstkvelder. Og sjokolade er ikke så verst, det heller.

Bare husk at det er en sammenheng mellom pris og kvalitet på grønn te – en gyllen regel er at du gjerne må betale litt ekstra for den riktige sammensetningen av gode stoffer.

Fin torsdag til deg!

Styrkedrikken

3 tanker om “Styrkedrikken

    1. ToPlussTre Innleggsforfatter

      Kan det bli for mye te? For den koffeinfrie grønne teen gjelder visstnok «jo mer, desto bedre» 🙂 Hvit te har jeg aldri prøvd… God helg til deg!

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s