Tvillingøyeblikk 6/2014

Jeg tvinger øynene opp og ser på klokken. Ti over seks.

«Lightning McQueen!!»

Tvillingøyeblikk 6/2014Jeg lukker øynene. Har det gått syv timer allerede?

«Lightning McQueeeeeeen!»

Jeg setter meg opp. Der var vi i gang.

Jeg skulle ha hørt på mannen min da vi var ute og reiste for noen uker siden og ville kjøpe med en nonstop-eske fra taxfree med en av bilene fra Cars-filmene på toppen til hver av guttene.

«Ta tre McQueen» sa han. «Så slipper vi bråk».

«Men det er vel ikke gøy?» sa jeg. «Det er vel morsommere å ha tre ulike biler fra filmen enn tre like?»

Hvis du har to (eller flere) gutter i huset som er over middels opptatt av Cars rister du sikkert oppgitt på hodet nå over hvor håpløst naiv det går an å bli.

Jeg burde jo kjenne guttene mine! Særlig de to minste. Eldstemann har i større grad lært seg kunsten å være pragmatisk. Og å vente på tur. Det er ikke så nøye, liksom.

Siden vi kom hjem den søndagen for noen uker siden har det vært skriking om Lightning McQueen fra morgen til kveld. Skriker ikke den ene så skriker den andre. Vi har våknet hver.eneste.dag til to skingrende stemmer:

«Lightning McQueeeeeeeeeen!»

Tvillingøyeblikk 6/2014Ikke Lightning McQueen. Hvis det skulle være tvil.

Lure som vi er gikk vi til anskaffelse av en Lightning McQueen-bil til. Samme størrelse, men selvsagt litt ulik utforming. Krise! Vi burde jo ha lært! Det er en McQueen som gjelder. Her hjelper det ikke å komme drassende med en dårlig kopi som plaster på såret.

Jeg har vurdert å reise til Norge på besøk kun for å få kjøpt med en pakke nonstop med en ny Lightning McQueen tilbake igjen.

Vi har måttet telle til ti og la den gå på omgang. Vi har lett etter Lightning McQueen i bilen, i huset, i hagen, i barnehagen og i sekker og vesker. Vi har forsøkt å gjemme den bort i et døgn i håp om at den ville glemmes, men nei.

Når skal det ta slutt?

Har du tvillinger? Kjøp dobbelt opp. Alltid.

Tvillingøyeblikk 6/2014

11 tanker om “Tvillingøyeblikk 6/2014

 1. Diaperdiva

  Denne problemstillingen er hverdagskost kan jeg fortelle.. Selv om jentene er 2 og 4.. skal de ALLTID ha det den andre har! Leker eller klær eller hvasomhelst! (Dvs. det er stort sett 2åringen som vil ha det 4åringen har, og det går jo ikke 4åringen med på..) Så gjett om jeg kjenner til den skrikingen! Dobbelt opp er virkelig THA solution! 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Haha, jeg kan dessverre ikke berolige deg med at det gir seg med det første… Det er halvannet år mellom meg og søsteren min og vi kranglet oss gjennom barneår og tenår til vi flyttet hjemmefra…og litt til. Om det meste. Hold ut! 😉

   Svar
 2. Margrethe

  Hei:-) Ganske så sikker på at jeg har en sånn her:-) Som vi kjøpte i taxfree i fjor, et smarties-rør med bil på toppen. Så hvis krisen fortsatt er like stor så kan jeg sende den i posten til deg? Her er det nemlig bare traktorer og trucker som duger;-)

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Jepp, det stemmer! Så veldig snilt av deg men du skal slippe bryderiet – jeg tenker de snart er besatt av en annen liten duppedings… 😉 Ha en fin søndags kveld!

   Svar
 3. solveig synnøve holmby

  Ha ha ha, som om jeg skulle skrevet det selv.
  Her er det krig og fred i tide og utide, bare at her er det tog som er hipt for tiden! «goga» «Goga» «Googgaa» går det i dagen lang. Du og du. Og storebror er inne i sin verste trass periode i sitt liv. Han skal være så utrolig selvstendig og samtidig så veldig hjelpetrengende. Jeg sier bare sukk… Og når det gjelder biler eller tog eller andre leker for den saks skyld så har alt sammen en tendens til å havne på rommet til storebror. Og da er det hans!!! Satser på bedre tider om et år eller to jeg…
  Godt vi er flere som har det på samme måte 🙂
  Ha en fin dag i morgen!
  Klem 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s