Trick or treat!

Halloween har visst «sneket seg» inn og blitt en årlig tradisjon her hos oss!

Trick or treatSærlig her i England er det vanskelig å slippe unna, når ungene kommer hjem med gresskareffekter og det er utkledning i barnehagen og Spooky Disco på skolen og storebror kan fortelle at på Halloween sier man trick or treat og at det betyr at man kan spise godis hele dagen.

Men høsten er lang og mørk og jeg sier gjerne ja takk til å tenne lys og lage kake eller noe annet som gjør hverdagen litt mer fargerik!

Vi har laget gresskarlanterner og bakt gresskarkake i år som i fjor (se oppskrift her). Lyktene er gjort i en fei hvis du har en god kniv og litt tålmodighet til å skrape ut kjøttet inni.

Knoll og Tott har vært «scary pirates» på barnehagefest i dag og høydepunktet for storebror var lysfest i kirken med laging av lyslykter, leker, musikk, pølser og godteri. Det ble en sen kveld på alle tre!

Feirer du Halloween?

Ønsker deg en god helg!

Trick or treat!

6 tanker om “Trick or treat!

 1. Tone Nobay

  Kom over den koselige bloggen din. Har bodd i England siden ungdommen og er nå gammel bestemor. Så at du var på
  Julebasar i fjor og lurer på om du la merke til om de sogte norsk julemat som medisterpølse og ribbe. Prøver å holde på noen av de norske tradisjonene men er vanskelig å forklare til slakteren her hvordan ribben skal kuttes opp

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hei! Så koselig at du titter innom og legger igjen et spor! Vi kjøpte faktisk pinnekjøtt i fjor – ribbe og medisterpølse husker jeg ikke om de hadde. Pinnekjøttet var «greit nok» men jeg må innrømme at det smakte ikke heeeelt som hjemme. De brukte visst en slakter i Nord-England som hadde spesialisert seg på det. Vi drar nok på julebasaren i år igjen, så om du ser to tvillinggutter med kritthvitt hår, en fireåring og to småstressede foreldre så vet du hvem vi er 😉

   Svar
 2. Diaperdiva

  Hørtes ut som en skikkelig trivelig Halloween! Vi feiret ikke.. Ikke fordi jeg er i mot eller noen annen grunn, men ungene har ikke fattet interesse enda.. Så da ligger jeg med beina høyt enn så lenge;-) Dvs. vi så faktisk etter et gresskar i går.. men det var jo ikke å oppdrive! Ikke kom det noen på besøk heller.. Og barnehagen lot dagen gå forbi i stillhet. Så at nordmenn bruker i gjennomsnitt en 50-lapp hver på Halloween.. der ligger ikke, vi og vårt nærmiljø, og drar lasset for å si det sånn 😉 Men det kommer vel..
  Ha en fortsatt fin helg!! 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Jeg drøyde det jeg også, helt til ungene begynte å vise interesse for det selv… og da er det like greit å hive seg på karusellen (uten å ta helt av!) Det trenger ikke akkurat koste en formue – litt ansiktsmaling eller noen enkle kostymer og et par gressar holder lenge 😉

   Svar
 3. Abelone

  Etterhvert som barna blir større blir det en forventning om Halloween, så det er vanskelig å unngå her i Norge også. Barn snakker jo sammen, så de vet godt hva det går ut på. Jeg holdt igjen lenge, men nå har det svelget den kamelen. If you can’t beat them, join’em (eller noe sånt). Så i år arrangerte jeg halloweenfest. (Det vanskeligste var vel faktisk gjestelista – var det noen jeg burde sett som jeg ikke så? Og er det samsvar mellom de som bør inkluderes og de barna mine ønsker å ha der?)

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, jeg er litt enig. Når ungene kommer hjem med forventninger selv så er det jo litt vanskelig å styre unna. Da er det bedre å bli med på moroa og gjøre noe hyggelig ut av det! Halloweenfest høres gøy ut! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s