Husk pausene!

Onsdag morgen: Vi leverer ungene i barnehage og på skole, og så drar jeg og mannen min på jobb. Jeg henter eldstemann klokken 3, og så har jeg noen timer med ham før de tre andre kommer inn døren.Husk pauseneDet er fristende å bruke disse ettermiddagstimene til å få unna litt klesvask, få satt i gang middagen, få gjort ferdig noe jobb jeg ikke rakk…

Jeg er stort sett alltid «på vei» et eller annet sted: Ut med hunden, inn med tre unger og poser og sekker, på vei til butikken, rundt i huset med noe i hendene. Tråkk, tråkk, tråkk… Til jeg detter ned i sofaen etter ungenes leggetid.

Det er bare å innse: Pausene må jeg bestemme meg for å ta!

Hvis jeg skal vente på at husarbeidet er ferdig, maten er laget eller innkjøpene gjort unna kommer ungene til å ha flyttet hjemmefra før vi setter oss ned sammen.

I går utsatte jeg middagen og lot husarbeidet ligge da jeg kom hjem med storebror. Vi tente lys i lykten han laget på lysfest i kirken, og så drakk vi kakao. Og så spilte vi et spill. Og så hørte vi på musikk.

Det er lov å sitte helt stille. Det er lov å spise brødskiver (eller bare drikke kakao) til middag iblant også!

Lager du deg pauser i hverdagen?

Fin torsdag til deg!

Husk pausene

8 tanker om “Husk pausene!

 1. Irene

  Åh, dette er noe som jeg er veldig opptatt av! Det er så viktig å ta små pusterom, særlig nå mens du har små barn. Jeg var heldigvis ganske flink til det da mine var små, og det angrer jeg ikke på! Som du sier:du må bestemme deg for å prioritere disse små pausene. Tida til de flytter ut går fortere enn du aner. Og tenk så stas for storebror å få noen timer alene med mamma på en helt vanlig onsdag! (Ingen har heller dødd av verken brødskiver eller kakao til middag en gang i blant 😉 )

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Absolutt! Og sånne stunder gir så masse energi etterpå, sammenliknet med å rushe hit og dit og bare være sliten og stresset! Ungene trenger å se at vi ikke alltid er effektive og «on the go» og at vi tar oss tid til å bare være sammen. Fin dag til deg!

   Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Jeg vet det – det er noe man må minne seg selv på! Både å sette av tid med ungene og ikke minst tid for seg selv, om det så bare er å ligge tjue minutter i badekaret. Viktig med noen stille øyeblikk innimellom!

   Svar
 2. Kirsti

  Kloke, kloke ord! Det blir aldri tid til pause om man skal vente til man har tid! Jeg øver og øver, fordi kroppen min trenger pauser, særlig allurat nå om dagene. Det er bare så lett å høre mest på den stemmen som sier «Burde»… Men jeg fortsetter å øve, takk for påminnelsen!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Jeg må også øve 😉 Jeg har liksom en liten duracellkanin inni meg som pusher på hele tiden, særlig når det gjelder husarbeid, hehe… Liker liksom best å slappe av etter at «alt» er gjort, men det skjer jo aldri…! 🙂 Legg bort «burde»-stemmen her og nå og nyt helgen!

   Svar
 3. solveig synnøve holmby

  Takk for påminnelsen! Jeg leste nettopp på nett 10 tips til å få tiden mellom jobb/henting i barnehagen og legging av barna til å bli mer harmonisk og rolig. Barna trenger å omstilles fra travelheten i barnehagen og er slitne etter en lang dag. Og vi voksne er kanskje litt stresset etter jobb, henting og handling. Der stod det blant annet at det er helt greit å ha varme rundstykker med noe godt pålegg til middag. Det er fint å tenke på at man ikke alltid strenger å gjøre som forventet. Middag på bordet og alt klappet og klart. Jeg trenger å roe ned. Til og med på fridagen min tenker jeg på alt jeg burde gjort, må få gjort og skal gjøre. Klær som skal brettes. Klær som skal vaskes, Klær som skal på plass, rydde oppvasken, rydde leker, handle inn for uka. Kanskje jobbe litt. Og det på selveste fridagen. Og så glemmer jeg å sette meg ned i fred og ro og lese avisa med en kaffekopp. Det er så viktig med de små pausene. Både for barn og voksne. Roe ned tempoet, tenke sakte og puste dypt.
  Ønsker deg en fin og rolig helg og kos deg med guttene. 🙂
  Klem 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Jeg er også sånn, som alltid har «noe» som må gjøres. Jeg må lære meg å slappe av. I helgene kan man lage god mat, da har man jo mer tid, og så kan man med fordel ta noen lettvinte løsninger et par dager i uken! Bedre for alle å spise tomatsuppe og makaroni og få en halvtimes lek eller kosestund enn at jeg er sur og stresset for å få middagen på bordet og husarbeidet gjort før leggetid 🙂 Ønsker deg en god helg! Klem 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s