Forsmak på jul

Jeg kan nesten ikke vente til første desember, når jeg skal sette frem dette duftlyset som lukter av nellik, appelsin og kanel!

Forsmak på julSammen med det kjøpte jeg en potpurri-blanding av kongler, appelsin og kanelstang som legges i en skål eller på et fat med litt olje.

Forsmak på julJeg elsker levende lys og tenner det stort sett året rundt, men det er ekstra koselig i tiden frem til jul når man så smått kan begynne å pynte litt og glede seg til julefeiring! Jeg synes også det er så koselig når alle julelysene kommer på i gatene – det korter ned vinteren!

Duftlys, julestjerne, gløgg, pepperkaker… Det går vel ikke an å ikke glede seg litt til desember?!

Lysene, oljen og potpurrien er fra The White Company, som er en av mine favorittbutikker her i England. De selger klær, møbler, sengetøy/håndklær og tilbehør og det er umulig å ikke finne fine ting, så om du skal til London før jul så vet du hvor du bør gå innom! De har også en egen barnekolleksjon.

Tar du julen inn i huset i begynnelsen av desember eller venter du?

Fin torsdag til deg!

Forsmak på jul

8 tanker om “Forsmak på jul

 1. underveis

  Vi har førjulstid med mye «laging» – så det synes at det er førjulstid. Det er stjerner i vinduene, lys i noen trær i hagen, krans på døra, adventslys, kalendere og en julekrybbe vi har laget sjøl – men der Jesusbarnet ligger i en skuff i kommoden i stua helt til selve julaften. Det dukker opp litt pynt her og der og vi koser oss med det – mens det samtidig er hverdagsrot og juleverksted og hu og hei – og så pynter vi treet og legger på noen duker på lillejulaften. (Jeg synes forøvrig det er en stor avsporing å mene masse om det er RETT eller GALT å pynte da eller da. Folk får da pynte ogkose seg med det de vil når de vil – det kan jo ikke være det verken jula eller livet forøvrig handler om. )
  (og ellers pleier jeg å være veldig klar for å få pynten vekk igjen såfort nyttårsaften er overstått)

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Jeg synes også førjulstiden er kjempekoselig – å gå lenge og glede seg og kjenne på lukten og smaken og stemningen som julen bringer med seg! Og når julen er slutt så er den slutt. Bort med pynt og klar for et nytt år… selv om stjernen pleier å få henge litt ekstra hos oss 🙂 Fin kveld til deg!

   Svar
 2. Irene

  Enig med underveis: alle må gjøre som de selv vil, ingenting er riktig eller galt 🙂 Jeg er minst like glad i advents, førjulstid og forventnigene. Så her er hele desember viet adventspynt og -farger. Adventsstjerner i alle rom, adnetsstaker og lyslenker ute. Lillejulaften kommer juletre og julepynt opp. Men så koser jeg meg til gjengjeld med jula til mellom 6. og 13. januar, avhengig av hvor mye treet drysser… 😉

  Jeg synes forresten november er kremmåneden. Da er det virkelig lov til å begynne å glede seg og forberede jul med baking og hobbyting, men det er likevel så lenge igjen til jul at det ikke finnes stress, bare kos! 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Nei, ingen ting er rett eller galt. I mitt barndomshjem kom det meste av julepynt opp på lille julaften, mens jeg selv liker å sette frem litt etter litt i løpet av desember og kiser meg med det! Særlig lysene! I år har jeg kjøpt en kjempe-adventsstjerne som skal få lyse opp i stuevinduet fra 1.desember. Det er litt gøy, for etter hva jeg så i fjor er det ikke så vanlig med julestjerne i vinduene her i England. Kos deg med forberedelsene! 🙂

   Svar
 3. trompetmor

  Jeg gleder meg masse til jul og har startet så vidt med noen forberedelser. Pakke litt kalendere, kjøpe inn noen julegaver… høre på julemusikk på spotify til morgenkaffen og blogging…. og tenner masse levende lys. Veldig koselig. Til og med 17åringen sa i dag tidlig at det var koselig da han hørte julemusikken i bakgrunn da han skulle til skolen. Julestjernene kommer opp nå til advent og det gjør også julegardiner. Jeg syns enhver får pynte som de vil, det viktigste er å kose seg i tiden som kommer:) Ha en flott helg!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Åh, jeg synes også særlig de desember morgenene med stearinlys og julelys er så koselig! Og lange kvelder inne i sofaen med varm drikke og stearinlys 🙂 Kos deg fremover!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s