Farvel dagsoving?

De dagene jeg har de to minste guttene hjemme med meg må jeg innrømme at jeg setter ganske så stor pris på sovepausen midt på dag. Det er et høyt aktivitetsnivå, for å si det mildt!

Farvel dagsoving?Stillhet. Tid til å få gjort mine ting.

Som regel innebærer det en rask runde med husarbeid (for det fjellet blir jo aldri borte!), lunsj og så akkurat det jeg føler for der og da. Blogging, lese et blad eller en bok, drikke en kaffe.

Hvor lenge kan jeg holde denne rutinen gående, tro?

De nærmer seg tre år, og i det siste har vi merket tendenser til at behovet for dagsoving begynner å bli mindre.

Det er bare det at jeg liksom trenger denne tiden!

Mange jeg kjenner sier de praktiserer såkalt «stilletid» på dagen etter at barnet har sluttet å sove. Da må han eller hun være på rommet, gjerne i sengen, med en bok eller liknende, men trenger ikke å sove.

Det samme praktiserer de i barnehagen her. Noen ganger sover barna, andre ganger ikke.

Kanskje ikke så dumt? En rolig stund midt på dag er nok bare bra. Jeg har bare store tvil om at det er praktisk gjennomførbart. Kjenner jeg dem rett har de endevendt rommet og endt opp i slosskamp før jeg rekker å lage meg den koppen med kaffe…

Når sluttet din(e) med dagsoving? Kanskje jeg bare må innse at min egen stilletid/lunsjpause er over?

Fin kveld til deg!Farvel, dagsoving?

8 tanker om “Farvel dagsoving?

 1. underveis

  Å – det er lenge siden nå….
  Men litt rolig tid er godt for både store og små. Lydbok og puslespill/klosser/perling/tegning eller noe sånt – kanskje. Min mest urolige kunne faktisk legge seg på sofaen og høre lydbok og få seg litt «pause» når han trengte det. Ikke skjerm, bare lyd, ble rolig for både ham og andre.
  Og kanskje du ikke får gjort så mye – men kanskje ligge litt på sofaen ved siden av dem…. Og en vakker dag finnes det varme kopper med kaffe igjen. Til og med i flertall. Og en kan savne den tida en bar en på hver arm…

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takk for tips! Det er utrolig lett å havne i skjerm-fella og la dem sitte å se tv… men det er jo (kremt…) en del tv ellers også, både morgen og ettermiddag. Jeg tror vi skal prøve å innføre en slags rolig stund etter hvert. Enn så lenge tviholder jeg på dagsovingen fra uke til uke! Men ja du har selvsagt helt rett… en vakker dag savner jeg tiden de var våkne og løp rundt og gjorde livet mitt helt kaotisk! Fin kveld til deg!

   Svar
 2. Jannicke

  Åja! Jeg husker da det gikk opp for meg at guttene var ferdige med dagsoving; nesten panikk! Hvordan skulle jeg komme meg gjennom dagen? Det gikk overraskende bra, selvfølgelig. Det gjør alltid det…
  Mine var nok hakket nærmere fire år enn tre, og det hender faktisk fortsatt at de tar en lur på dagen, men bare når vi kjører bil.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, det er helt utrolig hvor mye den lille timen har å si på energien – jeg er helt utkjørt når de har spist lunsj og er i seng, og så vet jeg at ettermiddagen også er et eneste race med tvillinger og hund på sykkel for å hente storebror på skolen, så middagslaging og kveldsstell… Jeg skal nok tviholde på soving/stillestund så lenge det går!! Klem til deg 🙂

   Svar
 3. Irene

  Mine slutta ganske tidlig med å sove på dagen, og det var et savn husker jeg. Men det begynner å bli lenge siden det var slutt på det… 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, jeg husker da storebror sluttet å sove på dagtid også… plutselig ble dagen myyyye lenger… Nå er jo han på skolen på dagtid, så det blir samme følelsen når de to minste slutter. Men sånn er det jo bare – de kan jo ikke være babyer til de starter på skolen! 🙂

   Svar
 4. solveig synnøve holmby

  Jeg elsker også den tiden da småguttene sover!! Da hviler jeg og gjør liksom ingenting.
  Og jeg gruer meg til de er ferdige med den sovetiden. De har dager inni mellom de ikke vil sove. Og i barnehagen hender det ofte at de ikke sover. Men hjemme i helgene presser jeg dem til å sove litt, sier at det er godt å hvile seg litt i vogna og kose seg litt med smukk og bamse og så går de med på det til slutt. Noen ganger ønsker jeg at de aldri sluttet å sove på dagen. Men de blir jo større og godt er det på mange måter også. Du og du som tiden går!!
  Ha en fin kveld 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, jeg vet det… man trenger den lille fristunden!! Jeg håper jeg kan drøye soving/hvilestund frem til de er gamle nok til å leke litt mer i ro på egen hånd, så det ikke er «fullt kjør» absolutt hele tiden (for det skal jeg love deg at det er i dag!) 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s