Gjenkjennelsesfaktor

Da jeg hørte «mammaaaaa, jeg er ferdig!» første gang kom den merkelige følelsen av déjà vu over meg: Dette har jeg vært gjennom før. Men den gangen var det jo jeg som satt der inne og ropte.

Sånn er det også med mange andre ting:

Leverposteien som må smøres heeeeeelt ut i kanten på brødskiven.

Dynen som skal pakkes akkurat passe tett rundt føttene på kvelden.

Jakken som ikke kan tas på før hånden har et godt tak rundt genseren, så den ikke sklir opp når jakkeermet dras på.

Tingene på tallerkenen som skal ligge på en bestemt måte (ikke finn på å blande ertene med gulrøttene!!)

Koppen som skal være blå, ikke gul eller (for all del!) ikke rosa!

Sokken som ikke skal ha krøll på seg i skoen.

GjenkjennelsesfaktorTing som kan utløse et jordskjelv av frustrasjon dersom de ikke blir fikset umiddelbart! Ting som har en egen evne til liksom å dukke opp når vi har det travelt eller når lunten min er kort. Og som kan få meg til å sprekke som et sint lemen dersom mange nok av dem dukker opp til samme tid!

Men så møter jeg meg selv i døren:

Jeg har jo (kremt…) ganske mange nykker selv.

Faktisk kan jeg huke av på de fleste av de ovennevnte! Heldigvis trenger jeg ikke kaste meg ned på gulvet og hylskrike av sinne når det ikke blir helt som jeg vil. Jeg er jo voksen og kan fikse både min egen brødskive og den krøllen på sokken selv.

Og det blir jo de tre guttene mine også. En dag…

Har du god (nok) tålmodighet med kleskriser og klissete leverposteiskiver?

Fin tirsdag til deg!

Gjenkjennelsesfaktor

7 tanker om “Gjenkjennelsesfaktor

 1. Kirsti

  Og plutseleg ein dag, greier gutta dette sjøl, og du står forundra tilbake! Jeg blir fremdeles forundra når alle spiser grønsakene sine uten å protestere, ikke trenger ketshup på all mat(inkludert ribbe) eller finner klær i haugen med rent uten at det blir katastrofestemning fordi de ikke finner yndlignsbokseren. Det kjentes som så mange år med lirking og hjelping, og så har det slutt. Det har gitt resultat! Dere kommer dit, dere også:)
  (og gi ikke meg feil strømper eller feil tekopp! Da blir jeg sur!)

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hahaha, her er det daglige kamper om å ha på Lightning McQueen-bokseren (som stort sett alltid er skitten), og ketchup er i ferd med å ta over spisebordet. Det kan virke som det er noen universelle ting som går igjen for alle foreldre og barn, med andre ord…! Godt å høre at det er forbigående 🙂

   Svar
 2. Irene

  Hahaha, ja det har vært noen runder hvor jeg har åpna munnen og ut kommer min mors argumenter fra tidligere tider, og i retur fra jr kommer mine egne svar fra dengang da – snakk om å møte seg sjøl i døra! 😀

  Hvis noen skulle beskrive meg med ett ord, så er jeg redd at ingen ville komme på ordet «tålmodig»… 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Da er vi to…! Jeg må stadig vekk minne meg selv på at det er tvillingene som er to år og ikke jeg…! Og ja, det er ganske morsomt å se hvordan det kommer i retur, alt sammen. Rett i fleisen! Man får litt mer forståelse og respekt for egne foreldre etter å ha blitt mamma selv, ikke sant? 😉

   Svar
   1. Irene

    Jo! Helt klart! (Det prøver jeg nå å fortelle mine egne, særlig tenåringsdøtrene, men jeg er ikke helt sikker på om det går inn… 😉 )

 3. Cecilie von der Ohe

  Selv om jeg er 42 og ikke 2 år, er det fortsatt fryktelig irriterende med krøllete sokker i gummistøvler og støvletter. For ikke å snakke om hvis jeg må drikke kakao/te/kaffe av feil krus. Da er det skikkelig krise, altså. Det er bare det at jeg for lengst har funnet ut at det ikke nytter å legge meg ned på gulvet eller på bakken og skrike. Jeg lider i stillhet.

  Cecilie

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Åh ja, martyrrollen er noe man blir flinkere til med årene. Lide i stillhet (bare passe på at alle andre får det med seg)… haha! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s