En ordentlig kopp te

Mannen min hadde besøk av en erke-britisk kompis her forleden for å gå gjennom noe jobbgreier, og som den gode vertinnen jeg er serverte jeg ham en kopp te. Det er bare én ting å si om den saken:

Big mistake!

Idet koppen ble satt på bordet skjønte jeg at noe var galt. Fryktelig galt.

Han stirret på den et lite sekund. Så reiste han seg, tok koppen med seg ut på kjøkkenet og sa (for til venner kan man være ærlige!) at sånn går det bare ikke an å servere te i England.

Se der! Snart halvannet år her og jeg lærer stadig nye kulturelle koder! I dette tilfellet på området te. Og du tuller ikke med teen til en engelskmann! Det har jeg skjønt nå.

Feil nummer én: Sette koppen med varmt vann på bordet og teposene i en krukke ved siden av (jeg tenkte jo han ville velge te selv).

En ordentlig kopp teRiktig fremgangsmåte: Du skal putte teposen oppi koppen først og så helle rykende varmt tevann over.

Av en eller annen grunn som jeg antar du må være engelsk for å skjønne så er dette et spørsmål om liv og død i teens verden.

Feil nummer to: Selve teen. For (det har jeg jo skjønt nå!) du kan jo ikke bo i England og ikke ha ordentlig svart te i huset!

Verken min «Supreme matcha green, Serene jasmine, Liccorice and cinnamon (da han leste på denne kom det bare noen halvkvedede gloser mens ansiktet vred seg) eller Three Ginger imponerte vår gjest i nevneverdig grad.

En ordentlig kopp teEn kopp «sensual organic tea»? Ikke det, nei…

Men han sukket tungt og tok til takke med Ginger.

Riktig fremgangsmåte: Ha for all del svart te i huset til enhver tid, for eksempel av merket PGtips!En ordentlig kopp teTraust skal det være…

Til slutt: Når du har puttet vannet i koppen skal teen brygge (så lenge som du vil avhengig av hvor sterk te du vil ha).

Og med ordentlig te (ikke sånt urteskvip som jeg serverer) tar man en liten dæsj melk og/eller sukker oppi om man behager.

Alt jeg ikke visste! Og alt jeg lærer hver dag! Alternativt: When in Britain, do as the englishmen do…

Heldigvis er vår engelske venn gift med en veldig hyggelig norsk dame som (og her bare gjetter jeg) sannsynligvis er like hjelpeløst uvitende på te-fronten som jeg er.

Ønsker deg en strålende fredagskveld, med eller uten en kopp te!

(Husk at du kan stemme på meg til årets mammablogg da, ved å sende mblogg61 til 2012. Stemmegivningen er åpen til 15.februar og du kan vinne mange fine premier!)

En ordentlig kopp teMmmmm… SVART te… sånn det skal være her i England.

8 tanker om “En ordentlig kopp te

 1. Irene

  Hehe!

  Jeg vet at posen skal oppi før vannet, men da flyter den jo bare opp og blir liggende og duppe på toppen. Derfor foretrekker jeg å gjøre som du gjorde: ha i vannet først og så dyppe posen oppi så den synker helt til bånn. Tenker det er best at jeg holder meg i Norge, jeg… 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Haha, man lærer så lenge man lever… og noen kunnskap er mer (eller mindre) viktig enn annen… 😉 Jeg holder meg til min grønne te, jeg! 🙂

   Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Nei, det har jeg lært nå, Tone! Kanskje du burde gi meg en lyn-innføring i andre «fy fy»-ting så jeg er oppdatert (du har jo litt lenger fartstid enn meg…)! 😉

   Svar
 2. casadidriksen

  Tihi.. Du trenger ikke å være i England.. Jeg har jobbet med en svenske som var akkurat like pirkete og gal.. Turte aldri lage te til ham.. Langt mindre koke pasta.. Skrekk og gru…

  Svar
 3. Camulen

  Neimen, To Pluss Tre da! Dette hadde da selv jeg fått med meg etter kun et knapt år i England! 😉 Haha, jeg blir likevel alltid litt usikker når det gjelder andres skikker rundt servering av mat og drikke jeg. Bare det å skulle legge på mat på tallerkener til gjestene mens de sitter og venter, synes jeg er veldig rart. Kan ikke alle bare «hjelpe seg selv» da? Mye greiere sånn vi gjør det i Norge! 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Oi, er det også noe jeg burde kunne? Haha, jeg har en lang vei å gå integreringsmessig merker jeg… Godt vi skal hjem til trygge Norge på et tidspunkt! 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s