To do-listene

Det er to ting jeg funker dårlig uten: Kaffe, og notatbøker.

«Hvorfor har du notatbøker og kalender på papir når du har alt sammen på telefonen og mac-en din?» lurer mannen min på.

To do-listeneTja… si det.

Jeg er vel bare glad i notatbøker! Bruker dem både i jobb og hjemme. Glade farger, lukten av papir, følelsen av å ha noe praktisk og konkret i hendene…

Og så er det listene, selvsagt!

To do-listene, bursdagsønske-listene, handlelistene, pakkelistene, huske på-listene, ferielistene… listen er uendelig (ha-ha!). Og post-it-lapper er jo bare grusomt. Selv om de er i hyppig bruk de også, og ser ut til å formere seg av seg selv.

Denne uken holder vi på å forberede ferietur hjem til Norge. Og som alltid dukker det opp ti tusen ting som skal ordnes tre dager før man skal reise på ferie:

Ekstra masse å gjøre på jobb, ekstra klesvask, levering av bøker på biblioteket, en bursdagsgave som må handles, en lue og en boblejakke som må sys. Og så all pakkingen da, som vi typisk ender opp med å gjøre i siste liten til langt på natt.

Takk og lov for listene! Og kaffen.

Er du også fan av notatbøker og papir-kalendere eller er det heeeelt ut?

Fin onsdag til deg!To do-listene

7 tanker om “To do-listene

 1. Irene

  Vi har en aktiviteteskalender som henger på veggen, og jeg bruker bare den for å skrive opp det jeg skal gjøre. Jeg synes det er litt nyttig at alle i familien har en viss oversikt over hva de andre har av planer… 🙂

  Og så er jeg glad i notatboka mi. Der rabler jeg ned ting som skal huskes, gjørelister og pakkelister for litt større turer som innvolverer andre enn bare meg. 🙂

  Før jul pleier jeg å lage en gjøreliste som ligger på kjøkkenbordet. Den kan alle se på for å se hva som skal gjøres, og så stryker man ut når man har gjort noe. De siste dagene delegerer jeg… 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Aktivitetskalender er gull! Særlig etter hvert som ungene blir større og det er mer aktiviteter å holde styr på. Mannen min rister som sagt på hodet over alle notatbøkene og listene mine, men det er ikke det samme å «bare» ha det på telefonen 🙂 God helg!

   Svar
 2. Jannicke Tærud

  Åja! Notatbøker er gull 😊 Har en hel skuff full, i tillegg til de jeg selger i butikken min.
  Jeg har to notatbøker som bare er for jul. En hvor jeg kladder ned det hver enkelt skal få, ideer til julegaver, lister over det som skal gjøres før jul, fremdriftsplaner osv. Den andre juleboka fører jeg inn alle julegavene vi faktisk gav bort -for det kan jo forandre seg etter hvert som det nærmer seg jul 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Haha, jeg har ikke dratt det så langt at jeg har egne notatbøker bare for julen, men jeg husker lister som lå og slang her og der, så kanskje neste år?

   Til notatbok-elskere så finner dere butikken til Jannicke med både notatbøker og masse annet fint på Epla.no/Småfint (http://epla.no/search/?q=sm%C3%A5fint)

   God helg! 🙂

   Svar
 3. Kirsti

  Notatbok må ein ha! Kjenner at det å skrive ting ned, og stryke ut når det er ferdig gjer godt! Og så skriv eg ned lister, over alt mogeleg. Eg kjlpte mi nyaste notatbok igår, eg trur den skal vere samleplass for viktige ting ang helse. eg har ei bok i veska, for ting eg plutseleg kjem på. Ei på skrivepulten for trening, to på nattbordet for kloke tankar og ting eg kjem på…Og sikkert flerie! «veit du ikkje om notatfunksjonen på mobilen» spør junior. Joda, men den gje ikkje samme kjensla av å ha skrive noko ned!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Heeelt enig; jeg er som deg: En på nattbordet, en i vesken, en (eller to) til jobb, en for tanker og ideer osv… Ikke samme følelse med mobilen! 🙂 God helg til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s