Sjokoladebrød-kake med eggekrem

«Mamma, skal vi reise til Norge i morgen?» spurte storebror i dag tidlig. «Ja«, svarte jeg. «Åh», sa han og tenkte litt: «Da har vi en busy, busy day i dag!»

Noen ganger strekker ikke tiden helt til. Og hvis det er akkurat da jeg er nødt til å ta med en kake til skolens kakeutsalg eller foreldremøte eller en bursdag så er det fristende å stikke på Tesco og raske med seg en ferdigkake, rive av plasten og slenge på et fat. Og det er jo greit nok, det!

Men denne kaken er sånn semi-hjemmelaget som likevel smaker helt som hjemmelaget, så det er en god mellomløsning hvis du har liten tid. Guttene her elsket den!

Sjokoladebrød-kake med eggekrem

Sjokoladebrød-kake6 store eller 8 små pains au chocolat eller croissanter (jepp, fra butikken!)

300 ml kremfløte

150 ml lettmelk

2 egg + 2 eggeplommer

100 gram uraffinert (brunt) sukker

1/2 ts vanilje-ekstrakt

Del pains au chocolat-ene/croissantene i store skiver og legg dem tett sammen i en smurt ildfast form. Kok opp melken og fløten i en gryte. Visp sammen egg, eggeplommer, sukker og vanilje-ekstrakt i en bolle. Hell over i gryten med varm melk og fløte mens du visper. Hell hele blandingen over pains au chocolat-ene/croissantene og la stå og trekke i 15 minutter.

Sett den ildfaste formen oppi en dyp langpanne fylt med kokende vann så det rekker halvveis opp på formen (gjør at ikke fyllet trekker helt inn). Stek i 30 minutter til toppen er gylden og fyllet har stivnet.

God helg!

Sjokoladebrød-kake

6 tanker om “Sjokoladebrød-kake med eggekrem

 1. trompetmor

  Jeg fikk lyst til å innrømme noe i samme gata. Vi hadde voksenselskap på lørdag og på søndag skulle vi ha barneselskap. Minstemann har kraftig brygget på en kraftig halsbetennelse og vi endte opp på legevakten lørdag kveld og måtte få penicillin. Det vil si at han har hanglet både i forkant og gjennom helga, og jeg har en smule dårlig samvittighet for at vi gjennomførte bursdagsfeiringer tross alt. Nå skal de sies at han ble øyeblikkelig bedre etter en kveld, en natt og medisinering påfølgende dag så barneselskapet bar ikke særlig preg av syk hovedperson .. men det jeg skulle innrømme var at i forkant av helga kjøpte jeg inn både ferdige fastelavensboller, ferdige muffins fra europris med sitronsmak og sjokoladeboller. Jeg lagde melis med farge og smeltet sjokolade, dyppet de ferdigbakte sakene i røren og strødde på kakepynt. Jeg delte bollene og vispet inni krem, kjøpte marshmellows, tredde dem på pinner og dyppet i sjokolade og kakepynt. Til slutt puttet jeg sjørøverflagg i alle kakene.. Vips så hadde jeg «bakt» på en time. Veldig kjekt!! Alle var så fornøyde og spiste alt til smitt og smule så jeg var også fornøyd. Det er lov å jukse i Extreme tilfeller:).. ellers også!
  God tur til Norge!!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takk for det, vi har kommet oss vel hjem og ungene storkoser seg med besteforeldre! Ja det er definitivt lov å «jukse litt»! Enten man har syke barn, travel jobb eller rett og slett ikke liker å bake.

   Det høres jo ut som du fikk ordnet til en kjempebra bursdag! Håper hovedpersonen har blitt frisk igjen! 🙂

   Svar
 2. villkatta

  God tur til Norge 🙂

  Fin blogg du har, artig for meg å lese. Jeg er delvis vokst opp i England, og valgte å flytte permanent til Norge når jeg var ca 24 år.
  Så litt nostalgisk å lese om Tesco, he he!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Tusen takk, så gøy! Var det en stor overgang å flytte tilbake til Norge? Det er mye som er likt men veldig mye som er ganske så forskjellig også, synes jeg! Tesco ja, haha, den har vi blitt godt kjent med. Har en kjempestor rett ved der vi bor, så der går det an å bruke noen timer på en lørdag 😉 Fin uke til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s