Kresne unger?

Vi har – som de fleste andre foreldre – opplevd våre perioder med kresne unger i matveien. «Liker ikke» kommer gjerne uten at maten en gang er smakt på!

Vi har prøvd å holde oss til at de må smake en bit hvis det er noe de ikke har smakt før. Liker de det ikke, så er det greit nok. Men jeg fortsetter å tilby ting de rynker på nesen over, for erfaringsvis snur det og plutselig så er det «kjempegodt«!

Mens tomater, skinkepålegg eller syltetøy med «klumper i» tidvis har skapt høylydte protester er de egenkomponerte skivene gjerne alt annet enn hva jeg vil kalle «kresne»:

Hva sier du kanskje til en skive med smør, kaviar, gulost, trønderfår OG brunost?!Kresne unger?Den komboen går ned på høykant hos toåringen her. Og da vil den andre toåringen (selvfølgelig) ha det samme!

Brødskiver med leverpostei og brunost eller brunost og skinke er forresten andre egenkomponerte slagere.

Jeg prøver å ikke røpe verken med ord eller ansiktsuttrykk hva jeg tenker. Jeg sier til meg selv at smaken er som baken og at det tross alt er bedre de spiser mye på én gang enn ikke noe i det hele tatt…!

Og så tenker jeg at mye «kresenhet» ofte ikke egentlig handler om kresne unger, men unger som vil bestemme sjøl. Så da er det kanskje best å la dem gjøre det, så langt det lar seg gjøre, og vente på at det går over…

De får ikke bestemme middagen, og heller ikke spise kake til frokost. Men skivene sine kan de få ha i fred!

Kjemper du noen kamper på matfronten innimellom?

Fin kveld til deg!

4 tanker om “Kresne unger?

 1. Anna GL

  Så lenge det er brunost på, så er det dugelig altså? Skjønner det er en spennende tid jeg har i møte framover. Fortsatt er det leverpostei som er tingen hos 1,5-åringen her i huset, men plutselig liker han ikke agurk og brokkoli, som han slukte som en helt tidligere. Men kaviar, hvitost, trønderfår OG brunost – den tar kaka, bokstavlig talt! 😀
  (PS Ja, jeg kaller det «hvitost» ikke «gulost».)

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja brunosten er liksom «toppen på kransekaka» – funker på absolutt alt kan det virke som…! Det går i faser virker det som; det er akkurat som de «bestemmer» seg for at nå skal de ikke like ditt eller datt… og neste måned er det noe annet som gjelder! Det går nok over, både hos oss og dere…! 🙂

   Svar
 2. solveig synnøve holmby

  Ja sånn er brødskivene her i huset også. Alt mulig skal blandes sammen. Og oppå hverandre 🙂 Ja vel tenker jeg og gir dem det de vil ha. Men generelt sett er de egentlig ikke kresne. I alle fall ikke tvillingene. Storebror kan nok tendere til å være kresen men jeg tror mer det handler om at han vil bestemme selv og at han som regel vil ha noe annet enn det mamma serverer!!
  Heia brunosten og fin kveld til deg 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, min erfaring er at det er lettere å få dem til å spise om de får velge litt selv. Men noe styr rundt måltidene har vi stort sett hver dag uansett…! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s