Fortsatt norsk!

Da har vi kommet oss tilbake til Cambridge etter en strabasiøs kjøretur fra Norge!

Turen startet med sjøsyke på fire av fem over til Danmark, med synkron-spying på tvillingene midt i  den superspennende innspurten på femmila. Etter det lå vi rett ut på gulvet alle mann og bare ventet på at gyngingen skulle avta.

Det var med litt blandede følelser at vi dro tilbake denne gangen.

Etter to uker med utelek i snøen, skiturer og tid med familie kjenner vi jo at det er mye vi savner ved Norge! Særlig naturmulighetene og all friheten den gir for store og små.

Men idet båten la til ved Dover og vi kjørte hjemover til Cambridge, kom inn i huset vårt igjen og roen senket seg så kjente vi at vi er «hjemme» her også.

Mammaen til en klassekamerat av storebror sa til meg at hun selv og de fleste hun kjenner som har flyttet fra utlandet har opplevd en endring etter omtrent to år:

Inntil da har man følt seg som en innflytter «på besøk», og man ser på det meste med blikket til en utlending. Men så en dag kommer man til hjemlandet på besøk, og innser at alt plutselig er litt fremmed der også. Man står med en fot i hvert land og kjenner seg hjemme, og samtidig ikke hjemme, på noen av stedene. 

Nå er det full sving igjen med jobb, skole, finne kostymer til skolens disco på fredag, «show and tell» i barnehagen, bestille legetime, vaske klær, mathandel og alt det andre som gjør at ukene bare forsvinner på mystisk vis.

Hverdag er hverdag, enten man er her eller der!

Men jeg er fortsatt veldig norsk.Fortsatt norsk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s