Overlevelsesstaktikk for (gutte)mammaer

Plan for lørdagen: Skogstur med telt og primus, kakao og pølser. Forrige helg: Det samme. De neste lørdagene fremover: Tipper variasjon over samme tema.

Overlevelsesstrategi for (gutte)mammaerNår man får tre gutter på halvannet år finner man raskt ut at den mest effektive overlevelsesstrategien er å ta dem ut. Oftest mulig!

Det er ikke alltid det er like morsomt, særlig når det er iskaldt og grått og mørkt. Men å være inne hele dagen er liksom ikke et alternativ hvis man ønsker å bevare vettet (og huset!).

Derfor er det så deilig å kjenne at våren med varme og lyse dager er på vei!

Overlevelsesstrategi for (gutte)mammaerEtter å vært hjemme på besøk i vinterferien kjente vi begge på at noe av det vi savner aller mest med Norge er naturmulighetene. Det er tilgang til elver, sjø, fjell og skog nesten uansett hvor man er og det er trygt for ungene å leke ute på egen hånd.

Her i Cambridge er det frodig og grønt og vakkert, og masse fine lekeplasser og parker og aktiviteter å finne på, men om man vil ha litt «skikkelig» natur (skoger, for eksempel) så må man oppsøke det med bil.Overlevelsesstrategi for (gutte)mammaerNå har vi lagt en plan om å bruke de neste helgene på å oppsøke naturparker og skogsområder rundt Cambridge, innen en halvtimes kjøretur unna der vi bor. Det er jo fint å få sett litt mer enn akkurat byen vi bor i!

Og det beste med å være ute i skog og mark er jo at man faktisk får slappet av selv også!

«Må du på do, sier du? Finn en busk«. «Er du sulten? Her, ta en pølse i hånden og løp av gårde!» Skitne fingre og klær? Helt fint, jo mer å grave i desto bedre underholdningsverdi. Overlevelsesstrategi for (gutte)mammaerMan trenger ikke bekymre seg for trafikk eller om ungene skal forsvinne eller om de er for høylydte eller om de ødelegger noe eller om de kjeder seg. Vinn-vinn, spør du meg!

Bruker du ute-tid som overlevelsestaktikk?

Ønsker deg en god helg der hvor du er!Overlevelsesstrategi for (gutte)mammaer

10 tanker om “Overlevelsesstaktikk for (gutte)mammaer

  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, det er ofte litt mukking og klaging når vi tar på klærne. Men så snart de er ute av døren setter turbo-giret i gang! 🙂

   Svar
 1. Anna GL

  Veldig bra! Vi prøver også å komme oss ut når han på 1,5 år er hjemme fra barnehagen. Hvis ikke blir han bare sur og grinete. Det blir for så vidt også vi voksne. Kjekt å få brukt naturen og få opplevd noe nytt.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, når vi har vært litt for lenge inne i helgene så merker jeg klare symptomer på «cabin fever» hos både store og små… da er det liksom bare et spørsmål om tid før alt smeller og det blir helt krise, og det gjelder å få på seg klærne og komme seg ut! 🙂 Morsomt å se litt nye steder, ja!

   Svar
 2. Tone

  God ide! Er noe jeg har tenkt på ofte, men vi har aldri kommet så langt – sikkert fordi vi ikke har bil. Får be deg om anbefalinger hvis du finner noen fine steder 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hei Tone, vi var på Wicken Fen denne helgen og det var veldig fint, selv om ikke «skog» som vi var i helgen før. Vi kan jo kanskje ta en tur sammen en helg? Gøy for guttene å ha noen andre å leke med! 🙂

   Svar
 3. solveig synnøve holmby

  Flott å lese om at dere skal være ute i naturen. Ingen ting er bedre og vi bruker det ofte som overlevelsetaktikk, bare at vi sender dem ut i selvlaget sandkasse som er passer stor nok for alle tre + alle lekene. Men her er nok den beste overlevelsestaktikken å putte inn en smukk og stikke bamsen under haka. Da blir det liksom stille, ganske kjapt. Og for storebror hjelper det å få sitte på fanget litt. Men turer i skog og mark er absolutt gull. I dag hadde jeg faktisk med meg tv 2 til byen helt alene og vi koste oss veldig. Han hadde det som plommen i egget. Vi overlever alt når vi finner rette knappen : ) Lykke til med utedager og netter i skogen rundt Cambridge! Heldige dere 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Gjett om jeg kjenner til smokk og koseklut-strategien da!! Gruer meg allerede til den dagen vi skal ha smokke-avvenning på de to minste, som vi tenkte vi skulle ta til sommeren… Sandkasse er også topp – i helgen kjøpte vi en mini-sandkasse som vi fylte opp og satte i hagen, så nå er det bare å sende dem ut der når de blir for rastløse 🙂 Fin uke til deg og dine!

   Svar
 4. underveis

  Ja. Alltid ut. Da alle var små – alltid i all slags vær og ikke bare for å sove i vogna, men også for å få rørt på seg selv. Og vi fortsetter nå også. Bra overlevelse for alle fem. Korte og lange turer – eller bare i hagen.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Enig – trenger ikke alltid være så ambisiøst, men ut må vi. Mange ettermiddager i vinter har vi bare tatt på dem klær og hodelykt og tatt en runde rundt nabolaget på sparkesyklene for å få ut litt energi etter middag, hehe 🙂 Fin uke til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s