Sommer-følelse… og vannkopper!

Det er uken min, beskrevet med to ord!

Vanligvis henter jeg storebror klokken tre på skolen, men onsdag var det 22 grader og fantastisk vær her, så vi planla for at vi kunne ta litt fri fra jobb og ta en tidlig ettermiddag sammen i finværet og sendte ham et par timer på skolefritidsordningen.

Sommer-følelse...og vannkopperPunte-båtene på elven er Cambridge sitt lille Venezia, og lunsj ute på vannet er en perfekt setting for en date!Sommer-følelse... og vannkopper

Sånne dager er denne byen så vakker at jeg nesten må klype meg i armen – det ser jo helt «fake» ut!

For oss uten familie her og med begrenset barnevakt-budsjett er det dessuten ålreit å kunne stikke ut på dagtid en sjelden gang. Colleget til mannen min leier ut båter til en billig penge, så vi tilbrakte noen timer på å flyte rolig av gårde, legge til og spise og bare nyte solen. Deilig!!Sommer-følelse...og vannkopperOg så våknet storebror opp dagen etter og mente han var blitt bitt av «bugs», for han hadde små prikker som klødde på hele kroppen. Pang! Der var vi tilbake i vår trebarns-hverdag. Haha!

Sakte, men sikkert kom feberen snikende, og nå har vi fått familiens første vannkopp-tilfelle. De to andre kommer nok til å følge etter om et par uker! Det blir nok en rolig helg på oss…

Har dine hatt vannkopper enda? Har du tips å dele?

God fredag til deg!Sommer-følelse...og vannkopper

 

4 tanker om “Sommer-følelse… og vannkopper!

 1. underveis

  Mine to eldste hadde det samtidig som ett og treåringer. Hardt angrepet. Smøre med hvitvask for å unngå kløe. Finnes også nyere produkter selvfølgelig.. Belage seg på mye nattevåk og trøst. Minstemann var hardt angrepet som toåring. Samme runden. Viktig å huske at de er svekket etterpå – trenger ekstra «polstring» når prikkene er vekk for å ikke få ettersykdommer. Ikke hive for raskt ut i hverdagen igjen. Hvile er viktig. Vi «polstret» – men lillebror fikk alvorlig lungebetennelse etterpå og var «svekket» resten av vinteren. Godt at dere har våren og sommeren foran dere.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Høres ut som dine fikk det skikkelig ille! Har hørt mange forskjellige historier. Storebror her har sluppet ganske lett unna ser det ut til – han er hjemme fra skolen enda men bare på grunn av utslettet/flekkene – han er i fin form nå og var bare dårlig et par dager. Krysser fingrene for at det gjelder de neste to også…! Takk for svar! 🙂

   Svar
 2. Irene

  Mine har hatt det, to av dem da de var et par-tre år og den siste trodde vi hadde det tre ganger før hun virkelig fikk det som 11-12-åring. Det går visst an å få det flere ganger hvis man har det svakt første gangen. Tre ganger var hun utsatt for smitte, og «riktig» antall dager etter smitte fikk hun henholdsvis feber og én prikk, en håndfull prikker men ikke feber og feber uten prikker. Da lillesøster fikk vannkopper uten at storesøster fikk det, konkluderte vi med at hun nok hadde hatt det i alle fall én av de tre gangene. Men, så fikk hun det altså som 11-12-åring, og da fikk hun det skikkelig! Hun var ikke så veldig «syk», men smekkfull av utslett absolutt overalt: inni munnen, i øregangen, i nesa og til og med på det hvite på øyet.

  Ingen av dem var spesielt dårlige, yngste og eldste tenderte til overstadige: sprudlende humør og full fart på tross av litt feber. Mellomste, som ble hardest angrepet, hadde heller ikke mye feber.

  Lykke til! 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Uff, det høres jo helt uforutsigbart ut – jeg trodde vannkopper bare kunne komme en gang…! Storebror er hjemme fra skolen enda, men bare på grunn av utslettet – han er i ok form. Håper de to andre får det like lett… og at de alle tre kun får én runde!! Takk for svar 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s