Aktive sykedager

Hva er best… eller verst… Barn som er «ordentlig» syke og må være hjemme fra barnehagen? Eller barn som er «syke» og må være hjemme fra barnehagen men som likevel er friske nok til å holde koken som vanlig?

Haha! Mange ting man grubler over i våkne nattetimer!

For tre uker siden fikk storebror vannkopper, så jeg har ventet på at de to minste skulle få det. Og det har de. Det vil si… de har fått vannkoppene, men ikke så mye annet!

Her er det full rulle fra morgen til kveld som vanlig (med unntak av nettene, for da klør det så forferdelig!). Men jeg kan jo ikke sende dem av gårde i barnehagen fulle av prikker.

Jeg hadde håpet å få jobbet inn noen timer denne uken ettersom man her i England ikke har en eneste «hjemme med sykt barn-dag» og må velge mellom trekk i lønn eller å ta ut ferie (hurra!).

I stedet ser det ut til at det blir en uke med putekriger, sparkesykkel-konkurranser, bilrace, treklatring, sandkassegraving og løping.

Er man en veldig dårlig mor når man skulle ønske at ungene bare fikk bitte litt fever/ble litt slappe/trengte å sove litt ekstra – i hvert fall noen timer hver dag…?

Nei, det er vel bare å ta på seg joggeskoene og innstille seg på en aktiv uke!

Ønsker deg en god ukestart!

Aktive sykedager

6 tanker om “Aktive sykedager

 1. Kristin S

  Jeg forstår den tanken, siden det må være rimelig stressende å ha jobben hengende over seg uten rett til en eneste fraværsdag pga barns sykdom når du har 3 små. Vi har det jaggu godt i Norge tenker jeg! De to første barnehageårene til våre to eldste husker jeg litt som en laaaang sykdomsrekke. Kjekt å lese bloggen din. Har selv eneggede gutter som er 3 mnd gamle (attpåklatten vår viste seg å være full jackpott) og får lest meg litt opp på hva vi har i vente:)

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hei Kristin, så hyggelig at du titter innom og legger igjen en kommentar! Morsomt med eneggede gutter da! 3 mnd – oj, da er du kanskje midt i det verste kaoset (jeg husker ikke så mye av den tiden) – heng i stroppen så blir det bedre etter hvert! 🙂 Ja, vi har det veldig godt i Norge. Det blir tydelig på alle måter når man er foreldre i et annet land! Her i England koster det også så svimlende mye med barnehage at å være i fulltidsjobb lett blir et dundrende underskuddsprosjekt. Derfor er veldig mange hjemmeværende til barna fyller 4 og begynner på skolen, for det er gratis 🙂 Lykke til fremover med dine to små (og to større)!

   Svar
 2. trompetmor

  Når du skriver at i England er det ikke en eneste «hjemme med sykt barn dag»,- at dere enten må ta ut ferie eller få trekk i lønn, er det da også sånn at toleransegrensen for syke barn i barnehagen også er høyere enn her i Norge? Det hender jo at barna er syke og at man plutselig er borte et par dager her og der, vertfall når barna er små og man jobber fulltid.
  hehe, du er ikke den eneste som tenker sånn innimellom. Jeg husker en periode her i fjor hvor vi hadde en sånn uke hvor minsten var helt propell på dagen og så snek det seg inn røde eplekinn og bittelitt feber på kveldene. Nok til å ikke kunne sendes i bhg. Frustrerende:)))

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Dessverre er nok reglene for sykdom de samme i England som i Norge, så det ender fort opp med mange dager i minus på et år. Ettersom barnehagene i tillegg koster skjorta er det jo veldig mange som konkluderer med at det er bedre for familieøkonomien om en av foreldrene er hjemme med barna de første tre-fire årene. Stor forskjell for en som kommer fra Norge med alle godene vi har der 🙂 Og ja, ganske frustrerende! Fin uke til deg 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s